Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

460 Ford Åtdragningsmomentspecifikationer

Ford Motor Company installerat 460-kubik-tums motor i fordon från 1968 till 1996. När du strävar efter att bygga en 460 V8 motor, måste du säkerställa att alla bultarna åtdragna ordentligt så att ditt hårda arbete varar i åratal. Varje komponent installerad på insidan och utsidan av motorn har specifika vridmoment specifikationer som kommer att hålla monterings bultar hårt för motorns livslängd. Motorblock

Efter vevaxeln placeras på de viktigaste lagren, är de huvudsakliga bultarna dras åt vid 95 och 105 ft-lbs. Vevstaken bultarna är åtdragna vid 40 till 45 ft-lbs., Och oljepumpen bulten kommer att skärpas till 25 ft-lbs. Bultarna som håller kamaxeln ska dras åt till 40 till 45 ft-lbs. När du sätter varje bult i blocket, kom ihåg att doppa trådarna i olja för att minska vridmomentet friktion. Friktion kan orsaka din momentnyckel att känna bulten är tätt innan det erforderliga vridmomentet uppnås. Innan du placerar den harmoniska spjället på motorn, måste du installera den främre motorhuven och dra åt bultarna till 12 till 18 år Nm.
Topplock

På grund av den enorma förbränningstryck huvudena utsätts för, måste du se till att bultarna är åtdragna till rätt specifikation, och i rätt ordning. Den slutliga vridmomentet specifikationen för huvudet bultar är 140 ft-lbs. Head bultar dras åt i ett specifikt mönster som vanligtvis börjar i mitten av huvudet, och sekventiellt dras åt i båda riktningarna. Bultarna är vänt nedåt gradvis tills alla bultar når det erforderliga vridmomentet. Gängor på huvudet bultar bör vara belagda med motorolja för att minska friktionen som skulle skapa en falsk vridmoment. Då icke-justerbara rocker-arm bultar åt till 18 och den 22 ft-lbs. Intag grenrörsbultarna sedan åtdragna vid 25 till 30 Nm., Och avgas bultar grenrör till 33 ft-lbs.
Komplett motor

Efter huvuden har installerats, är det en bra tid att placera harmoniska spjäll och remskiva för Serpentine bältet på framsidan av motorn. Dra åt fästa bulten vid 70 till 90 ft-lbs. På baksidan av motorn, montera svänghjulet eller Flex-plattan och dra åt skruvarna på 75-85 ft-lbs. Om motorn kommer att paras till en manuell växellåda, installera plattan kopplingstrycket till svänghjulet och vridmoment alla bultar vid 35 ft-lbs. Stort vridmoment bultar garanterar inte att de kommer att stanna tight, och kan i själva verket försvaga bulten, vilket leder till för tidigt bortfall. Slutligen är det viktigt att använda en momentnyckel du vet ger en korrekt behandling. När du är klar med momentnyckel, handtaget inställningen till noll och lagra ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60813.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.