Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att byta batteri i en 2000 Dodge Intrepid

Byte av batteri i en 2000 Intrepid är lite av en process. De 2000 Dodge Intrepid batteri är inte ute i det fria i motorrummet som de flesta bilbatterier. Det finns egentligen två sätt att gå om att få till Intrepid batteriet. Processen att ersätta batteriet i din Intrepid bör inte ta längre tid än en timme om det är första gången att göra denna typ av arbete. Alla de verktyg och material som behövs för detta projekt finns på en Biltema. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
2-ton jack
1-jack står
Nytt batteri
platt skruvmejsel
fotpund momentnyckel
Visa fler instruktioner
2000 Dodge Intrepid: hjulhuset Batteri Borttagning
1

lyft framsidan av passagerarsidan av bilen med en domkraft. Ställ en pallbock under ramen järnväg på passagerarsidan strax bakom hjulhuset. Avlägsna däcket passageraren fram.
2

Öppna luckan på framsidan av passagerarsidan framhjulet väl. Använd en platt skruvmejsel för att ta bort de små plastflikarna som håller panelen på plats.
3

bort de positiva och negativa batterikablarna från batteriet, med en 3/8- Ratchet och uttag. Ta bort batteriet tie-down-bult och fäste med samma verktyg. Slipsen-ner fästet och skruven sitter på sidan av batteriet som är vänd mot motorn.
4

Ta bort batteriet och installera det nya batteriet. Installera
5

batteriet tie-down bult och konsol. Sätt tillbaka den positiva batterikabeln, då den negativa batterikabeln till batteriet.
6

Ställ batteriet tillgång panelen på plats och sätt plast lås flikarna för att hålla det på. Sätt tillbaka hjulet på bilen. Sänk fordonet. Dra åt hjulmuttrarna mellan 95 och 110 foot-pounds av vridmoment, med hjälp av en certifierad momentnyckel
2000 Dodge Intrepid:. Batteribyte Top Side Metod
7

Öppna huva. Avlägsna lådan luftintaget på passagerarsidan fender väl. Ta bort luftslangen intag inlopp från passageraren fender väl. Använd en liten pry bar för att slutföra det här jobbet om det behövs. Använd en 3/8-tums enhet ratchet och uttag för att avlägsna eventuell luft klämmor insugningsslangen från luftintaget primära boxas.
8

Ta det positiva och negativa batteriledarna använder en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag. Ta bort batteriet tie-down bult och konsol med Ratchet och en socket. Batteriet tie-down bult och konsol är placerade på sidan av batteriet som är vänd mot motorn. Dra ut batteriet uppåt för att ta bort det från motorrummet
9

. Installera det nya batteriet i hållaren. Sätt tillbaka batteriet tie-down bult och konsol.
10

tillbaka de positiva och negativa batterikablarna. Sätt tillbaka luftslangen intag inlopp på fender väl. Installera luftintaget primära boxas. Använd ett Ratchet och uttag för att installera de viktigaste slangen luftintag till luft rutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60844.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.