Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter ett bälte för en luftkompressor

Tillbaka i gamla dagar, som ersätter ett bälte på en kompressor var enkelt eftersom bandet var ute i det fria. Men i dessa dagar, med all säkerhet skydd i vägen, kan du inte ens se bandet. Trots detta, är processen fortfarande ganska enkel och kan utföras snabbt med ett minimum av ansträngning. Saker du behöver
Wrench eller Hylsnyckelsats
ersätter bälte
Visa fler instruktioner
Kompressor Belt Replacement
1

bort remskyddet. Säkerheten hölje runt rem och remskivor är vanligtvis fastbultad vid basen och förstärkt med en eller flera konsoler. För att ta bort den, först lossa bultarna som håller den till basen och ta bort eventuella anslutna stödfästena.
2

Ta bort den gamla remmen. Om det har fästs helt i två är det lätt att ta bort. Om det bara är sliten eller slitna måste du lossa motorn från basen och skjut det mot kompressorn för att få bältet gratis.
3

Bestäm storleken ersättningsrem ditt kompressorn behöver . Om bältet inte bryts blir det lättare att bestämma den bästa storleken bältet ersättare. Vissa auto leverans butiker har bälte mätinstrument som talar om storleken.
P Om bältet är trasig, är det svårare att fastställa den exakta storleken. Du kan behöva titta på bruksanvisningen eller tillverkarens hemsida för att bestämma lämplig storlek bältet för din kompressor.
4

Montera den nya remmen på kompressorn genom att placera den över motorn remskiva och kompressor remskiva. Skruvarna som håller motorn bör vara löst, och motorn ska föras så nära kompressorn som facken tillåter. Om remmen är för hårt, försök inte att tvinga det. Du kan klippa insidan av bandet, orsakar det att dunka med varje tur och snabbt bryta igen.
5

Skjut motorn från kompressorn att dra åt bältet. Du kanske behöver en träbit eller en assistent för att hjälpa till att hålla den lärde medan du drar åt skruvarna som håller motorn.
6

Testa remspänningen genom att trycka ner i mitten mellan de två remskivor. Bältet ska kunna vara deprimerad ca 1/2 tum. Om det är för hårt det kan bränna ut lagren på motor eller kompressor. Om den är för lös bältet kan glida och slits ut, eller inte stänga av kompressorn.
7

Byt remmen guard, konsoler och fästskruvarna. Se till att de alla är tight. Luftkompressorer upplever en hel del vibrationer som kan orsaka skruvar att lossa om den inte ordentligt åtdragna. Koppla in din kompressor och jobbet är klart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60896.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.