Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bränslepump på en 2004 Kia ​​Optima

Den 2004 Kia ​​Optima bränslepump är en del av en komplett, i-tank, bränsle management modul. Bränslefiltret, bränsletrycksregulator, bränslepump, bränsle nivå avsändare som är en del av den gas mätare och utsläpp styrventil är alla en del av den helt integrerad enhet. Om man misslyckades komponent misslyckas, annat än bränslefiltret, måste hela enheten bytas. Även förpackningen är kompakt och lätt att byta, det är dyr, se till att pumpen är defekt genom att testa för positiv spänning och en bra grund på pumpen kontakten. Saker du behöver
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
Shop hammare
12-volts prov-ljus
bränslepumpmodul
Visa fler instruktioner

1

Höj bagageluckan och få tillgång till bränsle luckan tanken tjänsten i det övre högra sidan av stammen avsatsen. Ta bort locket och dra ur den elektriska kontakten som driver bränslepumpen. Starta bilen och låt den gå tills motorn dör. Detta tar bort högtrycksbränsle som ligger i linje så att bränslet inte kommer att spraya när linjen är bortkopplad. Testa för spänning genom att sondera de positiva och negativa kablarna bränslepump med ett test-ljus. Kontrollera att det finns en spänning signal till pumpen. Om det finns, är pumpen defekt. Vrid nyckeln av när bilen stannar och byt pumpen.
2

Koppla linjen bränsletillförseln med snabbkoppling funktion som är en del av bränsleledningen montering. Tryck på de två tungor av kontakten och dra slangen av. Demontera bränsleånga slang som går till ånga kapseln genom att lossa klämman och dra ut slangen utanför ånga porten. Ta bort låsringen som håller pumpenheten på plats med en liten butik hammare och skruvmejsel. Knacka lätt skruvmejseln mot strecksatser på låsringen tills den unscrews. (Ringen ser ut som ett stort lock som skruvas till en burk.) Helt lossa ringen och ta bort pumpen modulen genom att lyfta det uppåt och utåt.
3

Installera en ny pump modul i öppningen. Den nya modulen kommer komplett, inklusive ett nytt bränslefilter. Inga delar kommer att behöva överföras från den gamla pumpen modulen. Skjut den nya modulen i bränsletanken och dra åt låsringen på plats. Snap linjen bränsletillförseln på plats, vilket gör att det finns en distinkt kick som linjen låser i. Installera ångledning och dra åt slangklämman. Lämna inte denna linje av eller bränsleångor kommer in i bilen. Anslut ledningsnätet i, och byt ut pumphuset. Starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60898.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.