Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så att välja rätt motorolja

Det första steget i att lära sig att arbeta på ditt eget fordon, snarare än att betala en mekaniker för sin tid, är att veta vilka material som är rätt för din bil. När du förbereder dig för att ersätta din motorolja, är det viktigt att du vet vilken typ av olja är bra för din storlek på motor och biltyp. Välja rätt motorolja kommer att hjälpa din bil köra längre och förbättra dess prestanda. Instruktioner
1

Lär dig skillnaden mellan syntetiska och mineraloljor. De olika typer av motoroljor tillgängliga för dig är gjorda av dessa olika typer av oljor. Mineraloljor är biprodukter från grovt raffinerad olja. Syntetiska oljor är konstgjorda oljor, och som sådan prestera något bättre än mineraloljor.
2

Kontrollera tillsatsföreningar i motorolja. Detta är ett område som är mindre lätt att reglera, eftersom den genomsnittlige köparen har ingen möjlighet att veta vilka tillsatsföreningen är bättre än en annan. Som basoljor kommer båda mineral och syntetiska oljetyper har ett tillsatspaket blandas med dem. Priset är ofta den bästa indikatorn på ett bättre additiv paket.
3

Jämför och kontrastera rykte oljebolagens smörjmedel. Smörjmedlet som läggs till en motorolja kommer i hög grad att avgöra hur effektiv denna olja är att upprätthålla bilens motor. En bra olja med en god andel av smörjmedel, såsom Royal Purple, kommer att pågå länge och vara mindre skadlig för miljön än andra oljor.
4

Välj din motorolja. Basera dina beslut på alla ovan nämnda faktorer som du har tänkt. Kom ihåg att om du har en gammal bil som inte är sannolikt att pågå länge, kanske du inte vill investera i en dyr motorolja, utan gå med en mineralolja bas. Med en ny bil, kanske du vill börja använda högpresterande syntetiska oljor höger utanför bat. Alla dessa alternativ är tillgängliga för dig på något Biltema eller online-återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60910.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.