Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en Chevrolet 496 Stroker Motor

Inte att förväxla med GM 8,1 L, 496 CID Vortec big block Chevy, den 496 CID BBC "stroker" motorn har varit en populär motor baserad på den ursprungliga 454 CID motorblocket . Medan Vortec motor --- ersätta 454 motorn i GM tunga lastbilar i början av 2000-talet --- Delar samma deplacement som en 496 stroker motor, uppnås med en annan fabrik bar-till-takts kombination av 4,25 och 4,37 inches, respektive, än eftermarknaden kombinationer och har många design funktioner som gör den oförenlig med andra BBCs. Eftermarknaden 496 är baserad på personbilar blocket och har ett hål-till-slag förhållande av av 4,31-4,25 inches. Saker du behöver
454 CID core Aftermarket motor
roterande enheten
motormontering manuell
Verktyg
Visa fler instruktioner
Core Engine Förberedelser
1

Välj en funktionsduglig 454 CID motor kärna. Dessa finns ofta i restvärde varv eller på swap meets. Demontera kärnmotorn och rengöra och inspektera huvudkomponenterna, såsom cylinderblock och huvuden. Fabriken roterande enheten (vevaxel, kolvar och vevstakar) har en borrning i 4,25 inches och ett slag av 4 inches, och det kommer inte att användas.
2

Ta motorblocket till en verkstad för ytterligare rengöring och inspektion. Inspektionen bör omfatta kontroll för eventuella sprickor i kritiska områden, t.ex. cylinderväggarna eller ramlagertapparna vävband, och Sonic-testning cylinderväggarna för tillräcklig tjocklek för ökad borrning. Den 454 motorn kan ofta "overbored" vid 0,100 tum, men 496 kombinationen endast kräver en ökning på .060 tum (till 4,31). Om blocket passerar dessa kontroller, kan nästa steg i block beredning ske.
3

Instruera maskinisten att kontrollera --- och maskin vid behov --- de viktigaste tidskrifterna för anpassningen och maskin ("align-hone"), om det behövs. Detta är viktigt, eftersom det garanterar vevaxeln körs på ett korrekt centrumlinje till blocket. Alla övriga "BluePrinting" eller förfaranden bearbetning är baserade av denna mittlinjen för att göra blocket så dimensionellt korrekta som möjligt. Dessutom har cylindrarna overbored .060 tum över standard storlek och blocket däck bearbetad för en platt och fyrkantig yta. Båda måste vara "fyrkantig" till vevaxeln mittlinjen.
Provmontering och slutmontering
4

Beställ ersättare roterande enheten (vev, stavar, kolvar) och packning satser i tid för maskinisten att kunna avsluta-finslipa kolvarna till cylinderväggarna med korrekta slutliga godkännanden. Han måste ha kolvarna för att uppnå rätt toleranser. (The Machinist kanske kan ge dessa komponenter, ibland till ett konkurrenskraftigt pris.)
5

Instruera maskinisten att demontera, rengöra och inspektera topplocken, och om funktionsdugliga, har en ventil jobb utförs , tillsammans med något annat önskat maskinbearbetning och kanaler. Många fabriken cylinderhuvuden ersätts med eftermarknaden huvuden för ökad prestanda. Om målet är hög uteffekt, kommer fabriken huvuden sannolikt inte att räcka.
6

Beställ andra inkrementella delar som inte kommer att användas från den ursprungliga motorn kärnan, såsom kamaxel och lyftare, ventil fjädrar och vipparmar, insugningsröret /förgasare och eftermarknad tändningskomponenter eller tillbehör.
7

Test-fit (montera) motorn för att kontrollera om störningar eller problem clearance. Gör alla korrigeringar nu, innan du startar motorn och riskera en del misslyckande. Drag (vridmoment) alla fästen och skruvar till de rekommenderade värden som anges av tillverkaren eller delar säljaren. Installera i bilen, lägga vätskor och provköras motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60937.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.