Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Buick LT1 specifikationer

Det LT1 var en liten-block motor tillverkas av General Motors. Den ersatte L98 motorn, och producerade bättre körsträcka och vridmoment och hade 20 procent mer hästkrafter. Det LT1 placerades först i 1992 års Corvette. År 1994 var motorn placerades i Buick Roadmaster. Den LT1 tillverkades fram till 1997, då den ersattes av LS1.

Buicks LT1 motor var något annorlunda från LT1 placeras i Corvette. Buick 5,7-litersmotorn kom med två bultar nät och gjutjärn huvuden, medan Corvette har haft fyra-bult elnätet och huvuden aluminium. Buick LT1 producerade 265 hästkrafter, 40 hästar mindre än Corvette motor, men vägde mycket mindre.

LT1 använder ett omvänt flöde motor-kylsystem. Detta innebär att kylmedel strömmar från huvudet ner genom blocket. Detta håller huvuden svalare och ger högre och jämnare cylindertemperaturerna. Den LT1 behöver inte en speciell kylare, men det behöver en overflow tank för att säkerställa att det inte finns någon luft i systemet.

1994, en sekventiell port injektion tillsattes. Följande år var distributören förstoras och fick ett dräneringsrör för att avlägsna överflödig vätska. Då, år 1996, fick LT1 en andra katalysator och en extra 10 hästkrafter.

General Motors tillverkas också en 4,3-liters motor som kallas L99, som är ett virtuellt lookalike av LT1. Det enklaste sättet att skilja mellan de två motorerna är att kolla på blocket. Titta framför bellhousing mount. Det kommer att märkas med antingen 5.7L eller 4.3L.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60963.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.