Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man identifierar en 700R4

Automatisk växellåda tillverkarna tenderar alla att anta branschövergripande standarder. En standard som har uthärdat under många år är användningen av diagram oljetråget, som produceras av transmissionsdelar företag och delas ut till delar butiker och transmission reparationsverkstäder. Dessa sjökort lista varje överföring oljetråget form tänkbara i detalj, ända ner till det antal bultar som används för att hålla pannan på plats. Den 700 R-4 är inte annorlunda. I själva verket är det en av de enklare överföringar för att identifiera. Att vara en överväxel modell, är din första identifiera ledtråd skiftindikeringen i bilen. Om den har en O för överväxel, och årsmodell är mellan 1982 och 1990, är ​​chansen att du har en 700 R-4 transmissionen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Jack upp bilen och installera pallbockar under ramen. Sänk bilen och kontrollera att den är säker innan du går under för att undersöka sändningen.
2

Inspektera överföringen pannan. Om det är en rektangel, smala vid den främre och bakre, längre på sidorna, är det förmodligen en 700 R-4 överföring. Verifiera detta genom att räkna antalet av bultarna som håller kokkärl ovanpå. I korthet, det finns tre bultar i framkanten och tre i baksätet. Det finns också lika många på varje sida, och om din räkning är lika med fem per sida för totalt 16 skruvar, är det en 700 R-4 transmissionen.
3

Bekräfta din rön av årsmodell och tillverkningsdatum. 1991 700 R-4 var omfattande modifierades och döptes 4L-60E. Var säker på det exakta produktionsdatum och kontrollera överföringen modellen. Även om liknande i utseende, det finns små skillnader. Och i verkligheten, de två designerna är världar isär. Den 4L-60E, E står för elektronisk, har en mycket större kabelnät och styrs på ett helt annat sätt. De två kommer inte byta.
4

Jack upp den bakre delen av bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60975.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.