Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar dimmer på en Chevy Truck

Äldre modeller av Chevy lastbilar använder en dimmer som kan repareras. Nya stilar är inte repareras, och byte är det enda alternativet. General Motors producerade justerbar switch i årtionden, och det ligger på toppen av rattstången. En aktivator stav förlänger kolonnens längd, med början vid sekelskiftet-signalen, dimmer-switch spak och slutar vid växeln. Saker du behöver
3/8-tums Hylsnyckelsats
Ficklampa
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

ta bort den nedre trimplatta, precis under rattstången, med en stjärnskruvmejsel. Shine en ficklampa under instrumentpanelen, och upptäcka fyra bultar som fäster kolumnen till rattstången fästet. Avlägsna bultarna och lägre kolonnen, tills ratten vilar på förarsätet.
2

Manövrera dimmer spaken flera gånger, och lysa med ficklampan längs den övre kanten av kolumnen. En smal stång ska flytta, när spaken dras och släpps. Stången dirigeras in i dimmer. Kontrollera att båda kablarna är anslutna till växeln, som är en rund, metallkanister.
3

Använd en skiftnyckel och lossa de två bultarna som håller brytaren på plats. Den monteras på plats med tändningslåset, så inte helt ta bort skruvarna. Lätt dra i spaken framåt, samtidigt manövrera brytaren handtaget. Stanna när omkopplaren inte längre klickar på och av. Det är för långt framåt, om det inte har en distinkt klickljud, såsom det fungerar. Ställ omkopplaren på den mest främre gränsen.
4

Slå strålkastarna på och styra omkopplaren. Kontrollera strålkastarna förändring från ljus till mörk. Om brytaren inte fungerar efter denna reparation, byt ut den. Installera om rattstången, och ersätta det underrepresenterade kolumnen beklädnaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60997.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.