Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den halvaxel av en '99 Ford Ranger

Den 1999 Ford Ranger 4X4 har en bakaxel och ett par främre halfshafts att köra alla fyra hjulen. Dessa halfshafts har u-fogar i varje ände så att axlarna att snurra med överföringen samt artikulera upp och ner med fjädringen. Dessa u-lederna behöver underhåll, och om någon av dem misslyckas, kommer du inte att kunna använda fyrhjulsdrift läge på din lastbil. Du kan också ha problem med framhjulen svarvning. För att åtgärda problemet, kan du ta bort halfshafts att underhålla dem ordentligt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
J krok
Plasthammare
Visa mer instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Använd domkraften för att lyfta fram i Ranger. Sätt pallbockar under ramen och sänk domkraften tills ramen sitter på läktaren. Använd däck järn att ta av framhjulen.
2

Använd en 3/8-tums Ratchet och uttag att skruva isär bromsoken från främre styrspindeln. Dra bromsok från rotorn och hänga den från ramen med aj krok.
3

skruva isär navet lås från framvagnen. Ta bort navet och rotorn från framvagnen. Placera domkraften under den undre styrarmen och lyft upp den tills den kommer i kontakt med armen. Använd en 3/8-tums Ratchet och uttag att skruva isär styrspindeln från övre och undre länkarmar.
4

träffade sidan av spindeln med hammaren och sedan separera spindeln från övre och undre länkarmar. Ta bort skölden skivrotorn med spärrfunktion. Skjut halvaxel igenom styrspindeln och bort från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61179.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.