Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man balanserar Chevy Rods och Pistons

Chevrolet motorer rutinmässigt återställd och modifierade för användning i klassiska bilar. En användbar modifiering är det exakt balansering av interna motordelar som förlänger motorns livslängd. Vanligen kallad "blue printing," hela balanseringsprocessen kräver användning av dyra maskiner och svetsutrustning. Men balansera kolv och vevstake församlingar är en gör-det-själv-projekt som kräver bara tålamod och minimal utrustning. Saker du behöver
Scale
Grinder Vise
eller fil
skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Väg all kolven och stången församlingar och sortera i gruppen från den lättaste till tyngsta. Den lättaste monteringen är riktmärket vikt att de andra kommer att matcha efter slutförandet av taxorna.
2

Kläm tyngsta kolv och stång montering i ett skruvstäd och ta en liten mängd metall från gjutning sömmen av stången med en fil eller kvarnen. Var noga med att använda skyddsglasögon vid slipning. Väg kolven och stångenheten regelbundet, är noga med att inte ta bort för mycket metall.
3

Slipa eller fila gjutning söm på varje stång tills alla kolv och manöverstag möter riktmärke vikt. Varje stav har två gjutning sömmar - en på vardera sidan - så försök att ta bort lika mycket metall genom att växla från sida till sida under metallen borttagningen
4

Kontrollera vikten på varje kolv. och stångenheten med en slutlig rengöring och omvägning. Spån eller inmalning kommer lämna in kolvtoppen. Rengör varje grundligt, sedan göra en slutlig vikt jämförelse. Justera någon vikt avvikelser som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61210.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.