Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Hjullager på en '96 S-10

Den främre spindeln på en 1996 Chevrolet S-10 har lager som går runt den, monterad inuti bromsrotorn. Dessa lager kan bära ner över tiden, och om de fryser, kan du hamna i en olycka. För att åtgärda problemet måste du byta hjullager på S-10, som kan göras i ungefär en timme eller så. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
J krok
Hammer
skruvmejsel
Sprint avdragare
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement hjullager
Replacement hjultätningar
Lagerfett
ersätter saxsprint
Visa fler instruktioner

1

Lyft S-10 med domkraft och lägg dem på pallbockar. Ta av hjulen med däck järn.
2

Unbolt bromsoket från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Häng bromsoket på ramen eller uppskov med J-krok. Slå bort dammkåpan på mitten av rotorn med hjälp av hammare och skruvmejsel.
3

Ta bort sprinten i mitten av axeln med hjälp av sprinten avdragare. Skruva loss rotorn från axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag, dra sedan rotorn bort från spindeln. Avlägsna hjulet sigill från baksidan av rotorn med skruvmejsel, och sedan ta ut de gamla lagren.
4

Placera rotorn på sitt ansikte. Arbete lagerfett i utbyte lagret och lägg den i baksidan av rotorn. Tryck tätningen Reservhjul i rotorn och skjut in rotorn på axeln. Arbetet lagerfett in resterande ersättning lagret, sedan installera det och den platta brickan på mitten av rotorn.
5

löst skruva bulten på plats på spindeln. Dra det hela vägen med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan tillbaka bulten 1/4 varv så att rotorn kan rotera fritt. Montera tappen ersättare sprinten och sedan på dammskyddet på rotorn med hammaren.
6

tillbaka bromsok med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan tillbaka hjulen med däck järn . Ta S-10 av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61287.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.