Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort ett oljetråg från en 1995 Dodge Stratus 2.4

Vissa reparationer på Dodge Stratus kräver avlägsnande av oljetråget. Olyckligtvis, på grund av hur oljetråget är införlivad med motorblocket är det nödvändigt att stödja vikten av motorn och ta en motor mount. Dock är komplett motor borttagning krävs inte och ingen motor hissa är nödvändigt. När du utför detta bilreparationer operation, observera extrem försiktighet i att komma i kontakt med motorolja, och följa alla säkerhetsföreskrifter som är förknippade med att stödja motorn. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
hjulblock
gummiklubba (tillval) katalog Godkänd olja kärl med minst en 5-liter kapacitet
Ny packning eller packning Maker
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja fordonets front tillräckligt hög för att komma till oljetråget underifrån med domkraft och pallbockar. Placera hjulblock runt bakhjulen. Helt töm oljan ur motorn genom att öppna tanklocket och oljeavtappningsskruven, och tar bort oljefiltret.
2

stödja vikten av motorn på en domkraft, och ta bort den främre motorfästet och fäste. Detta kan kräva avlägsnande av växellådan böj fästet och växellådan inspektionslucka för adekvat tillgång.
3

bort de 13 bultarna som fäster oljetråget till motorblocket. Bänd försiktigt oljetråget loss och ta bort den från motorn. Om oljetråget är frusen på motorn, knacka försiktigt med en gummiklubba för att bryta packningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61320.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.