Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur konvertera en mekanisk bränslepump

Konvertera en mekanisk bränslepump till en elektrisk design är inte svårt om du följer bra kabeldragning och installation. De mest kritiska stegen i förfarandet innebär att placera pumpen borta från heta avgasrör och routing nya bränsleslangarna på ett sätt som hindrar dem från slipning på skarpa, metall kanter. Du kan koppla pumpen på två sätt: för att starta när nyckeln vrids på eller stänga av pumpen på med en vippströmbrytare placerad i instrumentpanelen. Saker du behöver
3/8-tums socket set
Drill
Skruvmejselsats
Bränsleslang
Clamps
Fuse tap
Wire kontaktpressar
Show Mer Instruktioner
en

Montera elektriska bränslepumpen nära den mekaniska bränslepumpen. Borra monteringshål som krävs för att se till att pumpen är säkra och inte utsätts för överdrivna vibrationer under drift. Dra den säkert på plats på ramen eller inre fender med en hylsnyckel.
2

Installera en ny bränsleledning från bränslepumpen utlopp till förgasaren inlopp. Använd en skruvmejsel för att dra åt klämmorna bränsleledningarna på plats. Dra inloppet bränsleledningen från den mekaniska pumpen till inloppssidan av den elektriska bränslepumpen. Dra denna bränsleledningen på plats, men dra inte åt klammorna och deformera bränsleslangen. Addera 3

Wire den elektriska pumpen. Använd tråd pressningar och installera en jordanslutning på den svarta kabeln på pumpen. Bolt denna sladdkopplingsdonet till ramen, eller någon annan lämplig bare-metal plats. Kör den röda kabeln till inne förarsidan av instrumentbrädan och installera kabeln på ena sidan av en vippströmbrytare.
4

Borra ett 1/2-tums hål i ett bekvämt läge nära den undre instrumentbrädan och montera vippströmbrytare. Anslut en säkring kran på gruppcentralen som har makten med nyckel på, och är släckt när nyckeln är också avstängd. Dessa tillbehör platser på panelen är vanligtvis märkt "IGN," och står för antändning. Välj inte en plats som säger "BAT." Detta är ett batteri kran och har konstant effekt. Montera en ny kabel från oanvända stift på vippbrytare till tändningen säkringen kranen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61375.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.