Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar Electric Choke på en Edelbrock Carb

Edelbrock tillverkar förgasare för klassiska bilar och street maskiner prestanda. De erbjuder två grundläggande modeller som passar ett stort antal motoralternativ från olika tillverkare. För att tillgodose kallstartproblem krav där extra bränsle behövs, ger Edelbrock manuell choke uppställningar och elektrisk choke design. Den manuella choke har en streck-monterad ratt som driver en kabel för att öppna och stänga choken plattan, medan den elektriska versionen använder en elektriskt uppvärmd spole som expanderar när det värms öppna plattan. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och ta bort luftrenaren. På höger sida av förgasaren, lokalisera ett svart, rund skiva hålls på plats av tre skruvar. Två kablar är anslutna till skivan och ge ström för att värma den inre spolen som expanderar och kontrakt för att öppna och stänga choken plattan.
2

Lossa skruvarna, men inte ta bort dem. På toppen av choke är indexmarkeringar, och fabriksinställningen är halvvägs mellan varumärkena. Om choken är indexerad längre till höger, kommer motorn får mer bränsle när det är kallt. Om den flyttas till vänster, tar den emot mindre bränsle. Ställ choken beroende på hur bilen körs när det är kallt. Om det snubblar och slår bakut, det är för mager och behöver mer bränsle. Om det mossar ner och är icke-lyhörda under acceleration, är det alltför rika och behöver mindre bränsle.
3

Dra åt skruvarna och provköra bilen. Det enda sättet att berätta om choke är rätt inställd är trial and error. Om bilen körs ordentligt efter inställning av choke, behövs inga ytterligare justeringar behövs, men om resultatet fortfarande saknas, vänta flera timmar på motorn och drossel till fullo svalt innan ytterligare justeringar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61380.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.