Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakaxeln från en Jeep Wrangler TJ

Bakaxeln installeras i en Jeep Wrangler TJ vänder bakhjulen när drivaxeln varv. Denna axel har ett kugghjul och drivaxlar inne i det. Någon av komponenterna inuti axeln kan gå sönder eller slits med tiden, och när de gör det, kommer axeln att göra buller och kunde slutligen misslyckas. Även om det finns enkel tillgång till axeln medan den fortfarande är monterad på Jeep, kan det vara lättare att ta bort den från bilen om du behöver arbeta på det. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
däck järn
Tänger
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
Linje skiftnyckel
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park Jeep på en plan yta med stoppklossar runt framhjulen. Lyft baksidan av jeep med domkraften. Placera sedan pallbockar under ramen samt bakaxeln. Ta bort de bakre hjulen med däck järn.
2

kopplar bort bilens bakre kablarna parkeringsbromsen från de bakre bromsarna med skruvmejsel. Ta bort anslutningen bromsledningen till bakaxeln med en linje skiftnyckel. Om axeln har hjulhastighetssensorerna, koppla ur selen till den bakre änden med händerna.
3

bort vent slangen från toppen av axeln med en tång. Unbolt vingla länkar stångänden från axeln med en fast nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt stötdämparna från den bakre änden med en fast nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

unbolt spåret bar från den bakre änden med en 1/2-tums Ratchet och uttag. Lyft upp axeln med domkraften och ta bort domkraften. Sänk axeln med domkraften och dra spolarna ur bakvagnen.
5

Unbolt övre och undre länkarmar från bakaxeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Skruva loss drivaxeln från axeln med en U-nyckel. Sänk axeln från bakvagnen med domkraft. Dra sedan domkraften ifrån undersidan av Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61383.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.