Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man kan förbättra Radiator Cooling

Moderna kylarvätska formler har betydligt längre livslängd radiatorer, och förlängda intervaller kylvätska förändring. I det avlägsna förflutna, vinterförvaring familjens bil var en årlig händelse. Idag har kylvätska tjänsten utökats till så mycket som 40.000 miles innan service behövs. Om försummade, däremot, kommer förkalkning ske i kylaren på grund av elektrolys orsakad av metaller och mineraler i motorblocket upplösning i kylvätskan och galvanisering på insidan av kylaren. Med tiden, dessa kommer hårdna på plats och ofta leda till att ersätta kylaren. Saker du behöver
Probe-typ termometer
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Sätt en termometer med en sondera på en ände i de nedre fenor av radiatorn. Starta bilen och låt den bli varm. Avlägsna termometern och notera temperaturen. Helst ska det stå runt 195 grader. Upprepa detta med sonden införd nära toppen av radiatorn. Jämför de två behandlingarna. Om de är olika, då radiatorn är blockerad. Till exempel, om temperaturen är mycket högre i botten, är kylmediet blockeras på detta område och inte cirkulerar ordentligt.
2

Palla upp bilen och installera pallbockar. Sänk bilen på läktaren och se till att den är stabil. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren dräneringsventil och dränera all den gamla kylvätskan i pannan. Stäng ventilen och häll i en kommersiell radiator flush i kylaren, fyll sedan kylaren med vatten. Starta motorn, låt den når driftstemperatur, sedan stänga av motorn. Låt det sitta och svalna. Topp kylaren med vatten och starta motorn. Låt den gå under rekommenderad tid som anges på kylvätska flush flaskan.
3

Stäng av motorn, låt den svalna och sätt i termometern sond i nedre delen av kylaren. Starta motorn och låt den gå tills den når arbetstemperatur. Stanna motorn och ta ur termometern. Notera avläsningen på termometern och sätt den på toppen av radiatorn. Starta motorn och ge tid för vattnet att värma upp och cirkulera. Stanna motorn och läsa termometer och jämföra temperaturerna.
4

Töm kylaren och fylla på med nytt kylmedel om temperaturavläsningarna har förbättrats avsevärt. Om de har förbättrats något, upprepa spolproceduren med färskvatten och nya flush tillsatser. Om ingen förbättring, byt kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61406.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.