Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Ball Joint på en '93 Toyota Pickup

Kulleder är upphängningskomponenter som tillåter förflyttning av fjädringskomponenter på flera axlar. Kulleder ansluta styrspindeln till den övre och undre länkarmar på de flesta fordon och låt styrspindeln att svänga när du vrider på ratten. De tillåter också styrspindeln att bibehålla korrekt orientering till vägen när du kör din lastbil och suspensionen rör sig upp och ner. Du bör kunna ersätta en lägre kulleden på din '93 Toyota pickup i ett par timmar. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Stoppklossar
Hylsnyckelsats
Ratchet
spetstång
rörtång
Stora slip-gemensamma tång
Pickle gaffel
Hammer
New kulled
1-ft sektion 2-by-4
Visa fler instruktioner
1

Park din Toyota pickup på nivå marken. Fast i parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på ett av framhjulen genom att vrida dem moturs med rörtång. Ta inte åt muttrarna.
2

Placera stoppklossar framför och bakom bakhjulet mittemot framhjulet du kommer att arbeta på. Placera domkraften under ramen bakom ratten det arbetas på. Lyft trucken tills framhjulet rensar marken. Placera domkraften stå under ramen precis bakom uttaget och sänka trucken på ställningen. Ta bort muttrarna och hjulet.
3

Ta bort skruvarna som håller bromsoket till styrspindeln genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok från rotorn och använda en bit tråd att hänga den från de övre bärarmarna.
4

Dra dammskyddet utanför centrum nav, utsätta sprinten och kronmutter. Släta till saxpinnen och ta bort den från spindeln med hjälp av de lång-tång. Vrid navet muttern moturs med hjälp av tång för att ta bort den. Placera saxsprinten och nav mutter i uppåtvända dammkåpan. Ta tryckbrickan och yttre lagret och placera dessa i den uppåtvända dammskyddet. Dra rotorn rakt av spindeln och ställa baksidan uppåt.
5

Räta och ta bort sprinten låser nedre muttern bollen stud på plats, med hjälp av spetstång. Lossa muttern bollen stud genom att vrida den moturs med en hylsa och spärrskaft.
6

Sätt i ättikslag gaffel mellan styrspindeln och undre styrarm och slå i slutet av ättikslag gaffeln kraftigt med hammaren tills knogen separerar från kultappen. Lyft styrspindeln och övre styrarm och placera två och fyra mellan de övre bärarmarna och ramen för att stödja det.
7

Lossa muttrarna som håller fast kulleden med kontrollgruppen med vrida dem moturs med Ratchet och en socket. Ta kulleden från den nedre styrarmen.
8

Sätt den nya kulleden i kontrollgruppen, rada upp nitarna med bulthålen. Montera nya muttrar på kulkopplingen reglarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra dessa muttrar till 20 till 30 foot-pounds.
9

Lyft den övre styrarmen och styrspindeln och ta bort block av trä. Sätt bollen stud genom öppningen i den nedre styrarmen och installera den nya muttern genom att vrida den medurs. Se till att hålet i nippeln är orienterad framifrån och bakåt. Dra åt muttern till 94 foot-pounds.
10

Skjut bromsskivan över spindeln tills den bottnar på baksidan navflänsen. Sätt lagrets smala sidan i och skjut tryckbrickan över spindeln. Montera navet muttern på spindeln genom att vrida den medsols för hand. Dra åt denna mutter tills det inte finns någon rörelse i rotorn när du trycker och drar inåt och utåt i toppen av rotorn. Montera saxsprinten genom hålet i spindeln och kronmuttern och böja den över spindeln för att säkra muttern på plats. Tryck på dammskyddet på navet med handtaget på hammaren.
11

Skjut bromsoket över rotorn och linje upp monteringshålen. Sätt i bultarna i hålen och Dra åt dem genom att vrida dem medurs. Dra dessa bultar till 65 foot-pounds för FS-17 bromsar eller 29 foot-pounds för PD 60 eller 66 bromsar.
12

Montera hjulet på rotorn genom att rada upp stud hålen med klacken dubbar. Montera muttrarna genom att vrida dem medurs för hand tills fingrarna. Lyft bilen utanför stödbenet, dra stå ut från under lastbilen och sänka trucken tills hjulet får kontakt med marken. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds i ett stjärnmönster. Sänk bilen och ta bort domkraften och stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61655.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.