Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur får 400 hk från en Chevy 350

Chevrolet 350 motor introducerades 1967 och tillverkades fram till början av 2000-talet. I grundläggande, standard-prestanda versioner, producerade cirka 250 brutto hästkrafter och över 350 hästkrafter i högpresterande versioner för 1970 "LT1" Corvetter och Z28 Camaros. Med målet att 400 hästkrafter i åtanke, är det rimligt att duplicera LT1 350. Denna motor presenterade starkare interna komponenter för att klara mer krävande prestanda, vilket uppnåddes genom ökad kompression och större luftflöde från topplocken, intag systemintegratörer och kamaxel /ventil evenemang timing. Genom ett noggrant urval av motorkomponenter, uppnå 400 hästkrafter eller mer är väl inom räckhåll. Saker du behöver
350 motor
eftermarknaden prestanda delar
Visa fler instruktioner
1

hitta och köpa en sen modell 350 motor som är i gott skick . Nyare-konstruktion motorer - speciellt GM 5.7L Vortec 350S från slutet av 1990 lastbilar och skåpbilar - har topplock som kan ut-göra de bästa högpresterande huvuden från slutet av 1960 och början av 1970
2 <. p> Ta bort topplocken och ta dem till en prestanda motor verkstad. Ange målet med 400 hästkrafter och har en prestanda ventil-jobb slutförts. Om du använder Vortec huvuden, har ventil-guide chefer bearbetade nog så att en högre lyft kamaxel kan användas. Dessutom har huvudet ytorna frästa /maskinbearbetad för att minska förbränningskammarens volym reduceras för att uppnå ett komprimeringsförhållande på ungefär 10 till 1. Denna process beror på vilken typ av kolven i motorn och tjockleken på topplockspackningen, så vara säker på att samråda med maskinisten.

Alternativt kan eftermarknaden prestanda huvuden bytas.

3

Välj en kamaxel och lyftare som kommer att vara lämpliga för den typ av körning med bil eller lastbil kommer att se det mesta. Medan mer än 400 hästkrafter kan uppnås lättare med bättre flödande huvuden och en större kamaxel, för stor en kam gör motorn svår att manövrera. En kam med omkring 220 på 230 grader i duration (på .050 tum hiss) och ca 0,480-0,500 tum av ventillyft kommer vanligtvis vara tillräckligt.
4

Installera ett insugningsrör och förgasare som skall matchas till det operativa området kamaxeln. En större volym grenrör - plenum och intag löpare - kommer att flöda mer luft än en fabrik-typ enhet, men en som är för stor kommer att orsaka lågt varvtal prestanda för att vara trög. Använd en förgasare som flyter inom området 750 kubikfot per minut (CFM) av luft.
5

Installera eftermarknaden sidhuvuden och större avgasrör i ljuddämpare. Avgassystemet måste vara så fririnnande som möjligt. Factory gjutjärn avgasgrenrör och halsdukar är oftast ganska restriktiva och inte avsedd för högpresterande användning.
6

Kontrollera att motorn är i sitt bästa skick falskt. Tidpunkten måste vara rätt inställda, och tändningen komponenter och luft /bränsleblandningen behöver vara korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61673.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.