Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag en halv Shaft på en 2003 Chevy 2500HD?

Den halva skaftet på en 2003 Chevrolet 2500HD är en del av den framhjulsdrivna del av fyrhjulsdrift drivlina. Dessa halvaxel församlingar har drivknutar, lager och axlar själva. Om någon av dessa komponenter i församlingen paus, då hela enheten måste bytas eller annat du inte kan köra bilen. Ändra ut en halv axel kan göras på mindre än två timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Flathead skruvmejsel
Hammer
brytjärnet
1/2-tums breaker bar
1/2- tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter halvaxel
Visa fler instruktioner
1

Sätt på parkeringsbromsen på Chevrolet 2500HD. Lossa framhjulens klackarna på framhjulen med däck järn och sedan lyfta upp den främre änden av trucken med en domkraft. Sätt pallbockar under ramen, sedan ta av hjulen med däck järn.
2

bort navet locket med skruvmejsel och en hammare. Sätt spett på framsidan av rotorn, placerad på ett sådant sätt att hålla klackarna stilla. Tag av axelmutter i mitten av navet med 1/2-tums breaker bar och en socket.
3

Unbolt halvaxeln från överföringen fallet med 1/2- tums Ratchet och uttag. Dra halvaxeln ner från transmissionen, och dra ut den från suspensionen, arbeta från mitten av lastbilen och dra halva axeln ut ur styrspindeln.
4

Montera axeln ersättare hälften enheten i styrspindeln och sedan upp och in i överföringen. Bolt den i fördelningsväxeln med 1/2-tums harskramla och ingångar. Bolt den i navet med 1/2-tums breaker bar och spett i omvänd ordning jämfört med demontering.
5

Montera tillbaka hjulen på lastbilen med däck järn och sänka Chevrolet av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61694.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.