Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tar jag bort en NP 205 fördelningslåda?

NP 205 fördelningslåda är monterad på transmissionen i många äldre 4X4 fordon. Detta gjorde det möjligt för utsignalen från transmissionen för att gå till både de främre och bakre axlarna, svarvning både när fyrhjulsdriften systemet aktiveras. Om du behöver utföra underhåll på överföring fallet, behöver du ta bort den från växellådan så att du kan arbeta med den på en ren arbetsyta. Denna process tar cirka två timmar att slutföra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Lyft trucken med domkraft och lägg den på pallbockar. Sätt ett uppsamlingskärl under NP 205 fördelningslåda. Öppna avtappningspluggen på fallet med 3/8-tums Ratchet och uttag, och låt oljan ut i pannan.
2

unbolt hastighetsmätaren kabeln, back-up strömbrytare och TCS växla från sidan av överföringen fallet med hjälp av en skiftnyckel. Unbolt hasplåten och överföring fallet tvärbalk från ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
3

Unbolt de främre och bakre drivaxlar från överföra fallet med en skiftnyckel. Dra drivaxlarna bort av överföringen fallet och ställa dem försiktigt på marken.
4

Lokalisera manöverlänkage, vilka är de metallstänger som går från toppen av överföringen ärendet till undersidan av cab. Unbolt manöverlänkage från sidan av fallet med hjälp av en skiftnyckel. Unbolt överföring fallet från baksidan av sändningen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Dra försiktigt fördelningsväxellådan bort av överföringen, och sedan sänka ner den och ut ifrån trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61810.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.