Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man Nivå ett S10 Med torsionsstänger

Suspensionen på fyrhjulsdrivna modeller av Chevrolet S-10 använder en torsion bar att hålla upp den främre änden av lastbilen. Dessa torsionsstänger agera som en spiralfjäder, och hålls på plats av en inställningsmutter placerade på ramen. Denna inställningsmutter, när de dras åt eller lossas, kommer att höja eller sänka S-10. Eftersom en S-10 ligger högre i ryggen än i fronten, om du vill nivå din lastbil, måste du skärpa torsionsstaven att lyfta upp den främre änden. Det tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Måttband
Pen
Paper
Visa fler instruktioner

1

Park S-10 på en plan yta. Mät avståndet mellan överdelen av den främre stänkskärmen och marken på båda sidor och notera måtten på papperet med pennan. Lyft framför lastbilen med domkraften och sätta pallbockar under ramen.
2

Leta tvärbalken torsion bar, som ligger på ramen, runt den plats där Hytten uppfyller sängen. Dra åt bultarna torsion vred på tvärbalken med 1/2-tums Ratchet och uttag, samt ta del av hur många rotationer spärren tar. Upprepa samma antal varv på den andra torsionsstångens bult.
3

Sänk S-10 ut domkraften med domkraften. Mät avståndet mellan stänkskärm och marken igen med måttbandet. Jämför detta antal med antalet på papperet. Om du behöver lyfta eller sänka den främre änden vidare, upprepa steg 2 tills du uppnår önskad mätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61845.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.