Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tändningsinställning Degrees

Tändningsinställning mäts i grader och användas som en referenspunkt för att bestämma den exakta tiden som en gnista levereras till antända bränsle och luftblandningen inuti motorn. Eftersom motorns vevaxel roterar, med början vid 0 grader och reser 360 grader, är timing mäts med ett stroboskop pekade på en grad hjul fäst till vevaxeln. Exakt tidpunkt är avgörande för god prestanda. Top Dead Center

dödpunkt (TDC) är utgångspunkten för alla tidsinställningar, inklusive tändinställningen, kamaxel timing och vevaxel timing. Alla dessa måste arbeta unisont för att motorn ska gå. Tändningsinställning refereras - antingen mekaniskt eller elektroniskt - med kamaxel och vevaxel givare, mekaniska växlar, kedjor timing eller bälten eller en kombination av dessa föremål. Om någon av dessa misslyckas, kommer motorn inte köras. Addera Innan Top Dead Center

Spark leverans måste ske före övre dödpunkt (BTDC) för de flesta bensin motorer. Detta innebär att gnistan levereras några grader innan kolven når TDC och börjar tillbaka ner. Det finns dock en variabel inblandad, bensin brinner i en förutsägbar takt och detta är fortsatt tämligen konstant, medan motorvarvtalet ändras. Att hålla konsekvent makt som hastigheten ökar, är gnistan levereras förr, eller före TDC. Base timing är inställd för tomgång, men förändringar som ökar hastigheten.
Base Timing

På moderna motorer som är datorstyrda, är timing inte justerbar. Alla tidsanpassningsförsprånget beräkningar för att hålla bränslen ordentligt exakt övervakas. Äldre motorer som är utrustade med distributörer är justerbara. En stroboskopisk timing ljus är ansluten till "nummer 1" tändstiftet och påslagen när bilen startas. Ljuset är vanligtvis pekade på vevaxeln balancer på framsidan av motorn, där en timing-indikator är placerad och basen timing läses. Vanliga inställningar är 7:55 grader BTDC. När motorns varvtal ökas, de Timingindikator förskott så mycket som 20 grader eller mer. Dessa värden jämförs med fabrikens specifikationer och eventuella nödvändiga justeringar eller reparationer görs.
Underlåtenhet Symtom

Timing misslyckanden är sällsynta i moderna motorer men gemensamt med äldre, distributör- utrustade motorer. Men moderna motorer är mer mottagliga för bränslekvalitet. För att hantera detta, moderna motorer använder en knock sensor. När motorn knackar, är timingen långsammare. Om motorn går smidigt och bränslekvalitet är bra, är tidpunkten avancerad. Äldre motorer avancera tidpunkten utifrån motorns varvtal och belastning, för vilken återförsäljaren är utrustad med centrifugal förväg vikter och ett vakuum membran. Dessa är vanliga fel komponenter, och när de misslyckas motorn är underpowered. Det kommer inte att slå från tidpunkten var alltför avancerade, men det kommer inte effektivt utnyttja bränslet och körsträcka lider.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61877.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.