Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilken är den # 1 Cylinder på en Dodge Slant 6 ?

Dodge vinkling - sex motor har en lång historia som går tillbaka till 1959 . När du utför grundläggande underhåll på vinkling - sex , såsom en tuneup , är det viktigt att veta vilken cylinder är nummer ett i skottlinjen ordning . Cylinder Numbers

vinkling - sex motorns cylinder nummer köra i exakt ordningsföljd från framsidan till baksidan . Antalet en cylinder är en närmast framsidan av motorn . Den kompletta numrering , framifrån och bakåt , går 1-2-3-4-5-6 .
Tändföljd

bränning är den ordning i vilken cylindrar får gnista från fördelarlocket . Den sneda - sex största cylindertändning beställning är 1-5-3-6-2-4 och distributören flyttar moturs . Underlåtenhet att hålla rätt tändföljd leder till en mycket dålig körbart skick och eventuella skador på motorn .
Namn Ursprung

Namnet vinkling - sex bygger på motorns cylinderkonstruktion . Cylindrarna är i en rak linje från framsidan till baksidan , och istället för att vara rakt upp och ner , är de vinklad med en 30 -graders vinkel. Per AllPar.com , skapade denna vinkling större makt och ekonomi än sin GM och Ford motsvarigheter på den tiden .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61947.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.