Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en överföring på 1995 Jeep Grand Cherokee Laredo

Överföring på din 1995 Jeep Grand Cherokee Laredo omvandlar motorvarv till en användbar form av vridmomentet för att driva bilen på vägen. Detta görs med hjälp av en utväxling reduktion till ger höga vridmoment med användning av en hög utväxling när första början att flytta och en lägre utväxlingsförhållandet för att tillhandahålla för högre hastigheter på freeway. Så småningom kan det komma en tid när du behöver ändra din sändning. Saker du behöver
Ordet jack
4 Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Extensions Ratchet
Universal vridbar sockel
plattång
Flare skiftnyckel som
tråget med förlängning
Rak skruvmejsel
Svänghjul skiftnyckel
bit plywood, 1 mul-by-1 fot
ny eller ombyggd växellåda
Visa fler instruktioner
1

Park din Jeep och stadigt i parkeringsbromsen. Placera domkraften under främre ramen tvärbalk och lyft Jeep tillräckligt hög för att ge utrymme för att arbeta bekvämt. Placera en pallbock under ramen bakom båda framhjulen och sänk bilen på läktaren. Placera domkraften under bakre differential bostäder och lyft Jeep till samma höjd som tidigare. Placera en pallbock under axeln bostäder på vardera sidan av differentialen och sänka bilen på läktaren. Vrid skruven eller muttern på den negativa batteripolen moturs för att lossa och ta bort terminalen genom att vrida och dra rakt upp.
2

Vrid de fyra muttrarna som håller fast drivaxeln till differentialen oket genom att vrida dem moturs med en skiftnyckel. Ta bort muttrarna och U-bultar. Tryck framåt på drivaxeln, sänk den bakre delen av axeln och dra drivaxeln ur transmissionen tailshaft. Linda slutet av tailshaft i en plastpåse för att begränsa läckage.
3

Lossa skruvarna på transmissionen oljetråget genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Ta bort skruvarna från ena hörnet av pannan. In skruvmejseln mellan pannan och transmissionen kropp och vridning för att separera pannan från transmissionen. Lossa de återstående bultarna tillräckligt för att låta vätskan rinna ut efter placering dräneringstråget och utbyggnad under sändningen.
4

Demontera bultarna som fäster medlem transmission korset till ramen och centrum växellådsfästet till tvärbalken genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Du kommer att behöva hålla bulthuvuden på korset medlem för att rama in skruvarna samtidigt vrida muttrarna.
5

bort hastighetsmätaren kabeln genom att ta bort skruven låser den på plats med en socket och ratchet, svarvning bulten moturs och dra hållaren och hastighetsmätaren kabeln från växellådan. Ta bort alla elektriska anslutningar och vakuumledningar från transmissionen. Ta bort de svalare linjerna genom att vrida beslag moturs med en skiftnyckel flänsmuttern. Koppla ur och ta bort kopplingen. Detta åstadkommes vanligen genom att ta bort klipp eller stift med hjälp av plattång.
6

bort överföringen pannan helt och rinna av helt. Ersätt pannan genom att hålla den på plats och gängning några bultar i för hand. Minst fyra behövs. Placera domkraften under överföringen pan med plywood bit mellan pannan och jack pad. Höj domkraften tillräckligt för att stödja överföring. Rikta in domkraften så det rullar fram och bak.
7

bort bultarna som håller transmissionen på motorn genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Vrid och dra upp oljestickan röret och ta bort röret. Använd en ståltråd för att avbryta starter utan att ta bort det.
8

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast momentomvandlaren till flexplate genom att vrida dem motsols med en skiftnyckel. Vrid momentomvandlaren med svänghjulet skiftnyckel för att komma åt alla fyra skruvar.
9

tag överföringen ordentligt och skjut bakåt för att skilja den från motorn. Du kan använda en prybar att hjälpa koppla de två komponenterna. När momentomvandlaren är tydlig i svänghjulet, sänk ner domkraften och rulla jack och transmission ut från under bilen.
10

Omvänd steg 1 till 9 för att installera ersättande transmission

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62058.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.