Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Swap Mustang Motorer

Ett sätt att få en snabbare, mer kraftfull motor i din Mustang är att bli av med gamla lager motorn och montera en större motor. Motorn swap är hemmet bilbyggare favorit sätt att uppgradera sin bils prestanda snabbt. Oavsett om du tar ut den gamla 2,3-liters 4-cylindrig och sätta i en stor 5,6-liters V-8 eller ta ut det gamla, 289 och montera en större 302, är den grundläggande processen av motorns swap kommer att vara densamma . Saker du behöver
Jack Sida 2 pallbockar Sida 2 hjulblock
motorlyft
Wrench in
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Extensions
Skruvmejslar-straight och Phillips
Oljetråg
Kylsystem dräneringskärlet
1 gallon ny kylvätska
5 liter ny olja
utbytesmotor
Byte drivrem (er)
Show Fler Instruktioner
1

Chock ena bakhjulet fram och bak. Placera domkraften under främre ramen tvärbalk och lyfta bilen tillräckligt hög för att krypa under bekvämt. Placera en pallbock under ramen bakom varje framhjul och sänka bilen på läktaren och ta bort domkraften. Ta bort drivaxeln genom att vrida de fyra muttrarna som håller den till differentiell ingång oket moturs med en skiftnyckel. Sänk den bakre delen av drivaxeln och dra drivaxeln ut. Koppla överföring koppling, hastighetsmätare kabel och backup ljus ledningar från transmissionen.
2

Töm ut oljan. Placera spilloljekärl under oljetråget och ta bort oljepluggen genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Placera pannan kylvätska drain under kylaren avloppet och vrid den moturs för hand. Tryck ner och vrid moturs på kylarlocket för att ta bort det.
3

Vrid skruvarna på batterikablarna moturs med en skiftnyckel och ta bort kablarna från batteriet genom att vrida och dra. Etikett och koppla bort alla vakuum rör och slangar, bränsleledningar och elektriska anslutningar i motorrummet.
4

Rita en skiss av huven gångjärn på motorhuven med en Sharpie penna. Ta bort de fyra skruvarna som håller kåpan på gångjärnen och ta bort kåpan.
5

Ta bort skruvarna som håller fast grenröret till flänsen. Avlägsna klämmorna på avgasrören och ta bort rören och katalysator. Ta bort skruvarna som håller medlem transmission korset för överföring och i ramen och ta bort tvärbalken.
6

Ta bort skruvarna som håller fast grenröret (s) till topplocket (er) och ta bort grenröret (s).
7

Avlägsna fläktkåpa genom att ta bort de fyra skruvarna som håller fast den vid kylaren. Ta kylarens fästen. Lossa klämmorna på kylarslangar genom att vrida dem moturs med en rak skruvmejsel och ta bort slangarna och sedan kylaren.
8

Ta bort skruvarna som håller fast tillbehör till deras konsoler (servopumpen, luftkonditionering kompressor och generator). Ta bort bälten och accessoarer. Koppla inte kompressorn eller servopumpen. Bara ställa dessa enheter åt sidan.
9

Skjut motorn hissa på plats på framsidan av bilen. Fäst lyftkedjan med motorn med? Tum av 5/8 tum bultar till fronten på ena sidan och bak på den andra. Dessa bultar normalt skruvas in i skruvhål på topplocken. Sätt hissen kedjan i lyften kroken och ta hem slacket i kedjan med hjälp av lyften.
10

Ta bort skruvarna som håller motorn monteras på motorn. Avlägsna skruven från de två motorfästen som fäster de två montera halvorna.
11

Höj lyften långsamt att lyfta motorn ur bilen. Kontrollera att alla vakuumledningar, elektriska ledningar och bränsleslangar kopplas bort när du lyfter motorn ut. När du höjer motorn, börja dra lyften ut från under bilen. När tydligt av bilen, som den gamla motorn på en avfallsanläggning däck.
12

Omvänd ovanstående steg för att installera den nya motorn. Du kommer sannolikt behöva en ny generator och drivremmar med den nya motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62118.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.