Vad gör Car Diagnostiska datorprogram Mean?

Bil diagnostiska dator är koder som produceras av bilens PCM, eller Powertrain Control Module. Det är ett rudimentärt datorsystem som styr motorns prestanda genom att ta emot information från sensorer fästa hela motorn och bilen och göra förändringar därefter. Genom att använda en felkod skanner ansluten till PCM, kan mekanik avgöra vad som är fel med bilen. P0100 till P0199 betydelser

datorprogram som spänner från P0100 till P0199 har att göra med sensorer i motorns intag, avgassystem och förgasare. De kan tyda på ett problem med luftmassemätare, syresensorn, den oljetemperaturgivaren, eller bränsletryckssensorn. I alla dessa fall är sensorerna sänder återkoppling till PCM som är utanför normala tröskelvärden, vilket indikerar att sensorn ska kunna brytas, eller det kan vara ett problem i motorns funktion som skulle orsaka dessa värden som skall spelas in.

P0200 till P0299

olika datorprogram indikerar ett fel i de vitala delarna av motorns förbränning cylindrar. Det kan finnas ett problem med spridarna, de cylindrar förbränning själva, insprutningspumpen, turbon (om fordonet har en), samt gasreglage /pedal lägessensorer.
P0300 till P0399

Denna serie av koder indikerar problem med motorns effekt och tändsystem. Det kan finnas ett problem med vevaxeln, kamaxel, tändspolar, eller kamkedjan. Konsekvenser av dessa koder kan helt enkelt vara felaktiga sensorer, men är mer sannolikt resultatet av slitage på vevaxlar och kamaxlar, skador på transmissionen kan resultera i en av dessa koder också. Addera P0400 till P0499

Denna serie av koder har helt att göra med avgasutsläpp och kontroll. Eftersom så mycket kan gå fel med en katalysator, dessa koder anger avgaser rinner ur motorn, vattenånga i katalysatorn, överhettning, överskott avgastryck, eller ett totalt bortfall av utsläpp genom avdunstning.


P0500 till P0599

Denna serie av koder är relaterad till elfel. Det kan vara ett problem med säkringsdosan eller elledningar, tomgång styrsystem, servostyrning, eller farthållaren kan alla vara sjuklig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63988.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.