Hur berätta om Katalysator är igensatt?

Sedan 1975 har federal lag krävde att alla nya bilar ska vara utrustade med katalysatorer. Katalysatorn är en enhet som använder ädelmetaller att filtrera och kontrollera motorns avgaser, minska mängden föroreningar som läcker ut från avgasröret till luften. Felsökning en katalysator är inte svårt, eftersom moderna bilar har specifika datorer övervakar deras funktion. Du kan lära dig att berätta om din katalysatorn är igensatt, skadad eller defekt. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil för att testa prestanda och motorns drift. Ett fordon med en igensatt katalysator uppvisar överdrivet avgasmottryck. Testning för detta är inte svårt. Lyssna på din motor vid acceleration. Om motorn fräser, tvekar eller upplever ojämlika maktförhållanden leverans, har du ett problem. Det kan inte vara katalysatorn, men när du har symptom du kan begränsa möjligheterna ned.
2

Hook bilens diagnostik anslutning (oftast under ratten, nära pedalerna) till ett OBD- II scanner. Scanners kan köpas för så lite som $ 80 och kommer att arbeta på alla fordon 1996 och nyare. Om du inte kan skaffa en skanner, ta bilen till din lokala Biltema. Många bildelar butiker kommer att ansluta en skanner till din diagnostiska anslutning gratis, de kommer även att låta dig skriva ner felkoden
3

Analysera felkoder som kommer från din bil.. Ett igensatt katalysator kommer alltid att resultera i en OBD-II felkod eftersom katalysatorns funktion är så viktig för att uppfylla utsläppskraven att det diagnostiska systemet har en separat skärm för katalysator effektivitet. Leta efter en felkod sträcker sig någonstans mellan P0420 till P0439, vilket skulle tyda katalysator problem.
4

Byt din katalysator om det är igensatt eller defekt av någon annan anledning. Ett igensatt katalysator kan orsaka extrem motorstopp om avgasmottryck blir för hög. Detta kan lämna dig strandsatta på sidan av vägen, eller ens i en olycka om din motor stannar i tung trafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64137.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.