Felsökning C6 Problem Transmission

Fords C6 sändningen började tillverkas 1966 och användes främst i lastbilar och för högpresterande big block motorer. C6 består främst av en momentomvandlare, en planetväxel tåg som manövreras med ett band, kopplingar och ett hydrauliskt styrsystem. Den tre-växlad automatlåda byggdes med hållbarhet i åtanke, men problem kan uppstå, särskilt om överföringen har varit felaktigt servade eller inte servad alls. Vanliga problem är ett fel i transmissionen för att driva fordonet framåt, överhettning och läckage. Ingen enhet i hastigheter framåt

Om fordonet inte kommer att gå framåt när växellådans växelväljaren är i antingen den första, andra, eller kör positioner, kolla manualen kopplingen justeringen på förarsidan av överföringen först. Om kopplingen är ur justering, kan överföringen inte i växel, även växelväljaren kan annars visa att sändningen är i växel. Om transmissionen har nyligen tagits isär, är problemet sannolikt en brist på vätska eller ett saknat ventilkropp boll. C6 fungerar på hydrauliskt tryck, vilket nödvändiggör en tillräcklig mängd vätska. Alltid kontrollera vätskenivån med överföringen varm och på en plan yta. Ventilhuset ligger precis ovanför växellådans filtret, och innehåller ett antal passager genom vilka en liten metall bollen flyger som transmissionen ändras växlar. Denna metall kula vanligen felplacerad på grund av sin ringa storlek. Slutligen, se till att gummi vakuumslangen från motorn är ansluten till vakuum membranet på baksidan av överföringen på passagerarsidan.
Transmission överhettas

C6: s vätska ständigt kräver kylning för det svalna överföringen. Om transmissionen blir varm nog, kommer tätningarna inuti växellådan skadas. Kontrollera vätskenivån först, eftersom det är den vanligaste orsaken till överhettning och eftersom växellådans oljestickan är lättillgängligt under huven. Om överföringen har tillräckligt med vätska, undersöka svalare linjer. För att kyla överföringen, två mässing linjer ansluter den sida av transmissionen till botten av radiatorn, där den kyles därefter oberoende av kylarvätska. Dessa mässing ledningar skadas lätt, och ofta böjda om installerad med en vanlig skiftnyckel istället för en flare-skiftnyckel. Spåra varje av de två linjerna från transmissionen till kylaren, inspektera ledningarna för tecken på skada, vilket kommer att minska vätskan förmåga att resa mellan kylaren och växellådan. Skadade ledningar bör endast bytas ut med en flare-skiftnyckel.
Vätskeläckage

Vätskeläckage snabbt kan förstöra en sändning, särskilt om den förlorade vätskan är inte regelbundet fyllas. Vätskeläckage orsakas vanligtvis av en defekt kork packning eller gummitätning. Den vanligaste källan av en vätska läcka på en C6 är på transmissionens pan, finns på undersidan av transmissionen. Motorolja bör inte förväxlas med transmissionsolja, med sin distinkta rosa färg. Mellan pannan och transmissionen är en enda kork packning. Var särskilt uppmärksam på området kring varje C6 s 17 pan bultar. Ligger på förarsidan av överföringen är det svarta hastighetsmätaren kabeln med sin enda gummi O-ring, liksom de två svalare linjerna. På framsidan av motorn, mellan motorn och transmissionen, är momentomvandlaren. På motorsidan av momentomvandlaren är en avtappningsplugg, som ibland kommer att läcka. På baksidan av överföringen är förlängningen bostäder. Förlängningen bostäder är den metall delen av sändningen att drivaxeln kommer in. Vid demontering, är förlängningen huset låste upp och separeras från kroppen av transmissionen. Mellan huset och överföringen är en packning. Inspektera botten av packning för tecken på läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64590.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.