Felsökning av en Insprutare tryckregulator

En bränsle tryckregulator används i bränsleinsprutade system. Datorn reglerar mängden bränsle som sprutas in i motorn genom den tid bränsleinjektorerna är öppna. För att exakt dosera en viss mängd bränsle i motorn vid varje given tidpunkt, måste bränsletrycket vara exakt samma oavsett volymen införs. Den bränsletrycksregulator hävdar att trycket genom att låta någon over-tryck för att återgå till bränsletanken. Saker du behöver
Bränsle tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och starta motorn. Dra slangen från bränsletrycksregulatorn membran. (Bränslet tryckregulatorn ligger på den motsatta änden av bränsleskenan från bränslet inloppsledningen. Den är rund och har en vakuumslang sitter fast på ovansidan.) Med slangen bort, leta efter eventuellt bränsle som kommer ut från vakuumslangen montering . Om det finns någon indikation på bränsle vid denna punkt, är membranet sönder och bränslet tryckregulatorn måste bytas. Anslut regulatorn bränsletrycket till bränsleinloppsröret
2

. I de flesta fall bränsleskenan har en Schraeder ventil, som ser ut som ett däck luftventil. Denna ventil används för att kontrollera bränsletryck eller avlasta bränsletrycket. Anslut regulatorn bränsletrycket till denna ventil. Fordon som inte har Schräder ventiler kräver en lämplig adapter för att passa mellan inloppet eller vattenslangen och bränsleinsprutning järnväg.
3

Konsultera en service manual för korrekt bränsletryck för den specifika fordonets och motorns storlek, bränsletryck betyg kan variera mycket beroende på den senare. När den rätta bränsletrycket för fordonet har etablerats, starta fordonet. Spela bränsletrycket.
4

Kontrollera den indikerade bränsletryck mot fabriken specifikationer. Om bränsletrycket är för lågt eller högt, dra sugslangen utanför och titta på mätaren. Om bränsletrycket är densamma, är det bränsle tryckmätare defekt. Helst ska bränsletrycket stiger något från fabriken specifikationer när dammsugarslangen avlägsnas, och återgå till fabrikens specifikationer när ominstalleras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65162.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.