Hur du avgör om Struts behöver bytas

Ett fordons chocker och stöttor är mer än bara om att säkerställa en mjuk gång - de är också en viktig del av styrningen och hanteringen mekanism. Skadade stötar eller stöttor påverkar bilens rida, och kan påverka sin kontroll på vägen. Innan du byter ut ett fordons chocker och stöttor, leta reda på några vanliga tecken. Instruktioner
1 uppmärksamhet

Pay huruvida bilens attraktionen verkar ovanligt ojämn eller stel. Det är en stark indikator på att de chocker och stöttor behöver bytas.
2

Observera hur fordonet styr och vänder hörn under körning. Om det är att göra ovanliga ljud när det träffar tuff terräng, verkar gunga medan kurvtagning eller inte styra så responsively som det en gång gjorde, kan det tyda på dåliga chocker och stöttor.
3 < p> Mät fordonets höjd vid varje hörn av fordonet. Om ett hörn eller på sidan av bilen är betydligt lägre än de andra, kan de chocker och stöttor har brutit och behöver bytas ut.
4

Utför en studs test på fordonet. En bounce test är när du använder stötfångaren att fysiskt studsa fordonet en gång eller två gånger och släpp den sedan. Om fordonet håller studsa mer än en eller två gånger efter att det har släppts, då det har svaga stötar eller stöttor.
5

Fysiskt undersöka chocker och stöttor. Titta och se om den chock eller strut kolvstång har skadats eller böjts. Kontrollera om korrosion och oljeläckage. Om du fortfarande är osäker på om bilens stötdämpare och fjäderben måste bytas ut, ta den till en mekaniker för en professionell bestämning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65999.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.