Hur man utför en diagnostik på en 1996 Saturn

Saturn fordon tillverkade 1996 och senare omfattas av en standardiserad omborddiagnos kodning. En Saturnus datorn kör en serie av system kontroller, och när ett problem upptäcks frågorna datorn en felkod. Som ett resultat blir tjänsten motorn ljuset aktiv på Saturnus instrumentbräda. Det enklaste sättet att läsa dessa koder innebär ett diagnostiskt felsökningsverktyg. Medan vissa bildelar butiker och garage reparation kan låta dig använda deras gratis, kommer många inte och kommer att debitera dig en avgift. Med hjälp av en scanner och hämta koderna själv är inte en komplicerad process. Saker du behöver
OBD-II-kompatibel skanner
Visa fler instruktioner
1

Sätt ditt nyckeln i tändningslåset, men lämna bilen utanför.

2

Leta diagnostiska datalänk-anslutning i din Saturn. Det är oftast antingen av grå eller svart hårdplast, och det finns 16 stift receptorer. För Saturns tillverkade 1996, är det oftast under och till vänster, höger eller mitten av rattstången.
3

Sätt dig skannerns 16-poliga kontakten i datalänkanslutningen.

4

Vrid Saturnus elsystemet på och starta motorn.
5

Titta på din scanner och vänta på felkoder som visas på skärmen. Detta tar bara en sekund eller två. Denna del av processen varierar med märke och artikelnummer på skannern. Vissa växlar automatiskt sig på när ett inkommande dataström känns. Andra inte, och de måste slås på manuellt och kommer att bli tillsagd att hämta koderna.
6

Plocka upp skannerns manual. Du bör kunna hitta innebörden av felkoder som visas på din skanner. Om du inte kan, kan din skanner har plockat upp en tillverkares kompletterande felkod. Bilens instruktionsbok kommer inte att ha en förteckning över dessa koder heller. Det finns webbplatser emellertid att självständigt arkiv och lista tillverkarspecifika felkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66097.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.