Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Om kylarvätska

Efter att ha fått tidiga bilmotorer kör, det fanns ett behov av att utforma ett sätt att kyla dem. Radiator vätska var svaret. Från omformulera att rymma aluminiummotorer på anpassning till högre motor temperaturer, har kylvätska /frostskyddsmedel tvungen att anpassa sig till en föränderlig fordonsindustrin miljö. Historia

Med undantag av första generationens VW Skalbaggar, de flesta bilar är vattenkylda. Förbränningsmotorn, som namnet antyder, producerar värme. Så de tidiga Automotive Engineers inför ett hinder: styra värmen som produceras naturligt av motorn eller ansikte viss värme-inducerad beslag av rörliga delar. Men oro inte var begränsad till värmestress - motorer måste skyddas från frysning på vintern. Obehandlat vatten i kylsystemet expanderar vid frysning, vilket krackad motorblock och frysta radiatorer. Svaret på obehandlade kylarvätska var frostskydd /kylarvätska.
Typer

etylenglykol, som är grunden för de flesta kylmedel, är klar i färgen och kan inte vara särskiljas från vatten. För marknadsföring och enkel identifiering är tillsatta färgämnen. Fram till mitten av 1990-talet, var kylmedel tillverkas för amerikanska bilar uteslutande gröna, medan europeiska bilar använde Organic Acid Technology (OAT) i sin formel. Detta var orange eller rött, som blev färgen på General Motors produkten Dex-Cool. Propylenglykol är en alternativ bas och föredrages i vissa kretsar på grund av dess minskad toxicitet jämfört med etylenglykol, som gör att den kan användas mer tryggt runt djur och barn.
Funktion

viktigaste jobbet av alla frysskydd /kylmedel är skydd mot överhettning och frysning. Produkten höjer kokpunkten hos fluiden resa runt i kylsystemet och även sänker fryspunkten. Under tillverkningsprocessen, är tillsatser blandas med basen vätska för att förhindra skumning och hämmar korrosion. Kylvätska späds sedan med vatten (destillerat vatten förlänger kylvätska livslängd). Tidiga versioner av kylvätska var utformade för att tömmas vartannat år eller 30.000 miles, men senare versioner var bra för 5 år eller 150.000 km. Refining formuleringen
Betydelse

av frysskydd /kylmedel gjort en stor skillnad i bilindustrin. Den mest uppenbara resultat av användningen av kylmedel i motsats till vatten var förmågan att tillverka motorer som drev varmare. Det tillät större lön belastningar och större åkande kapacitet. Möjligheten att resa långa sträckor genom olika klimatförhållanden var bara uppnås genom utnyttjande av kylvätska.
Överväganden

Tillkomsten av mer sofistikerade motorer har gjort urvalet av radiatorn Fluid en komplicerad process. Tyvärr är det inte bara en fråga om att matcha färgen på kylvätska. Det finns OAT och IAT, beroende på om ii är organiska eller oorganiska. Och det finns LLC eller ELC, vilket skiljer Long Life från långtidsverkande kylvätska. Ansökan måste kontrolleras mot industrin eller motor specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71026.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.