Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Om bil Dents

Bil bucklor är en ful fläck på utsidan av ett fordon. De bucklor och dings är oftast en mindre fråga och inte behöver omedelbar uppmärksamhet. Medan de flesta bilägare brukar fixa mindre bucklor för att hålla sitt fordon ser sitt bästa, det finns tillfällen när bucklor kan utlösa stora strukturella problem och bör korrigeras. Identifiering

En bil buckla är varje fördjupning eller depression i metallen utsidan av fordonet. De kan vara vilken form och storlek beroende på vilken typ av objekt som orsakade dem. De kan också orsaka skador på fordonets ram. Bil bucklor kan också vara repor, som till exempel kan orsakas av när fordonet träffas av en öppning dörr av ett annat fordon. Repor orsakar vanligtvis liten eller ingen skada på strukturen av bilens exteriör och skada lacken endast
Betydelse

flesta bil bucklor och dings är relativt små problem och inte något som kräver omedelbar uppmärksamhet. De flesta fordonsägare kommer att ha små bucklor fastställts av estetiska skäl och för att de vill hålla sitt fordon ser så ny som möjligt. De flesta bucklor har ingen inverkan på ett fordons prestanda eller körförmåga och korrigeras endast för att de är fula. Större bucklor eller sådana som resulterar i underliggande skador på fordonets ram är allvarliga eftersom de kan påverka den strukturella integriteten av fordonet och bör omedelbart korrigeras.
Förebyggande /Lösning

Stora bucklor bör fastställas genom ett garage som specialiserat sig på kroppen reparation. En auto organ kan bedöma buckla samt alla underliggande strukturell eller ram skador och avgöra det bästa sättet att reparera buckla. Bil bucklor vanligtvis korrigeras genom att hamra buckla ur metall, slipning, buffring och målning. Reparationer av ramen görs sedan efter behov. Smärre bucklor kan ibland repareras av fordonets ägare genom att borra ett hål i mitten av hålet och med en krok buckla avlägsnande att dra buckla ut. Bättringsfärg kan sedan appliceras. Vid hem reparationer ska endast försökas när det inte finns någon ram skador.
Effekter

När en bil buckla är fast det inte finns någon effekt på fordonet. Den största effekten kan vara en liten skillnad i utseende från resten av fordonet, men auto organ butiker kan generellt göra ett bra jobb i att buffra buckla och måla det i samma nyans som bilens färg. At-hem reparationer normalt kan lämna en märkbar effekt, men mindre fel i utseendet är kanske inte tillräckligt för att motivera en kostsam reparation räkningen. Förutsatt att det inte finns någon ram skador eller skadan repareras av en specialister auto organ, kommer en bil buckla ha någon varaktig effekt på säkerhet eller drift av fordonet.
Varning

Varje buckla nära passagerarutrymmet i ett fordon eller i närheten bensintanken ska omedelbart granskas av en auto body specialist för att säkerställa att det inte finns någon strukturell stress eller skada. Dessa områden är särskilt oroande eftersom de är känsliga områden i händelse av en bil krasch, och mindre skador eller stress som orsakas av en buckla kan resultera i stora strukturella brister i händelse av en kollision.
Överväganden
p Om du funderar på att fixa en buckla själv, det finns flera produkter på marknaden som hävdar att de kan dra bucklor ur ett fordon. Dessa enheter har varierande resultat och när de används kan placera ytterligare stress på metallen omger buckla, vilket leder till ytterligare problem. Om du försöker att fixa en buckla med en av dessa enheter, är det viktigt att kontrollera för ram och kropp skador före och efter användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71030.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.