Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en fyra-växlad växellåda?

En fyrväxlad växellåda är en växellåda som gör ett fordon att fungera vid fyra olika hastigheter. Det var en förbättring jämfört med tidigare överföringar, eftersom det gjorde det möjligt för fordon som används för de fyra-växlade att köra snabbare och bättre än tidigare transmissionssystem. De flesta automatiska bilar använder idag fyrväxlad växellåda. Manuellt växlade bilar generellt nu använda sexväxlad växellåda med alternativen sex hastigheter och en omvänd funktion. Historia

tidiga 60-talet såg början av fyrväxlad växellåda. Chrysler var det första företaget att tillverka den nya transmissionen. Syftet med fyra-växlad växellåda var att ha en transmission som var hållbar, stark och mångsidig. Chrysler ville ha en växellåda som kan användas i någon av sina bilar, skåpbilar eller lastbilar. Den fyrväxlad växellåda användes fram till slutet av 70-talet. Andra stora bilföretag som Dodge och Plymouth började använda fyrväxlad växellåda samt. På åttiotalet formatet på fyrväxlad växellåda förändrats, men även i dag den grundläggande metoden används fortfarande. Den ursprungliga fyrväxlad växellåda var en manuell transmission, men de flesta fyra-växlade idag körs automatiskt.
Funktion

Syftet med en fyrväxlad växellåda är att tillåta föraren lite mer kontroll av hans eller hennes automatisk växellåda bil. Den normala "D"-funktionen gör det möjligt för bilen att fungera på nästan alla fart och höjd. Men de ytterligare två körhastigheter är användbara när du kör upp och ner branta sluttningar, och för att nå maximala hastigheter snabbare. Den omvända funktionen är oumbärlig för moderna körning.
Funktioner

Kännetecken på en fyrväxlad växellåda variera beroende på tillverkare. Alla sändningar erbjuder funktionerna i: vanlig körning, bakåt, körhastighet 1, och körhastighet 2. Dessa är alla användbara för olika situationer av körning. Den ursprungliga fyrväxlad växellåda var A-833 växellåda. Det var populärt i många år eftersom det var anpassningsbar mellan manuell växellåda och automatisk växellåda. Detta tillät Chrysler mer mångsidighet i sina fordon, och även gjort det möjligt för företaget att spara pengar. Storleken på fyrväxlad växellåda
Storlek

varierar beroende på modell av bil . Lastbilar och skåpbilar har större sändningar, medan bilar och stadsjeepar har oftast mindre. Det är viktigt att mäta storleken på den aktuella sändningen i din bil om du vill ersätta den med en annan typ av överföring. De flesta sändningar är minst 3 till 4 meter lång. Transmissioner är också mycket tung, och bör inte plockas upp utan rätt verktyg såsom spakar, skiftnycklar och annan lyftutrustning.
Betydelse

fyrväxlad växellåda är en av de vanligaste bland bilar idag. Det finns mycket få automatiska fyrväxlad växellåda idag, men det är möjligt att fortfarande erhålla de gamla sändningar om du vill byta ut din nuvarande sändning. Utan fyrväxlad växellåda bilar skulle köra mycket annorlunda än de gör idag. De skulle bli dyrare, och ta mycket mer gas för att köra. Den fyrväxlad växellåda har definitivt varit en viktig aktör i utformandet av fordonsindustrin som vi känner den idag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71038.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.