Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är ett fönster Regulator?

Sedan införandet av rörliga fönster i bilar (eller förmågan att höja och sänka dem), har en myriad av fönstermonteringar införts. Alla dessa bilar församlingar tjäna ett gemensamt syfte, nämligen att underlätta en höjning och sänkning av fönstren. Sådana fönster regulatorer är både manuellt och elektroniskt styrda. Fakta
p Det finns fönster regulator församlingar både för fram-och bakrutor av många olika bil-konfigurationer, beroende på dörren konfiguration och år för fordonet. Det finns mycket få år som är kompatibla med varandra.
Betydelse
p Det är viktigt att veta vilken typ av fönster regulator är installerad. Fordonet kan ha gjorts på en annan plats och det kan vara en stor skillnad för samma år, märke och modell av bil. Några av de regulatorer är innanför dörren och en del är en integrerad del av dörren. Fönstret tillsynsmyndigheter som är en integrerad del av dörren fastnar på hela dörrpanelen.
Typer

Den första typen är den manuellt manövrerade, vev Skriv fönster regulator. Det är i allmänhet bara 3 subtyper som används för denna vev typ operation. Den första sub-typ använder en saxliknande mekanism, den andra använder en enda mittstolpe och den tredje använder en mittstolpe med en kabel runt veven som löper runt en uppsättning rullar på toppen och botten av centrumtappen . Eftersom handtaget vevas, slingrar det kabeln runt en spole bakom handtaget och lyfter fönstret, och omvänt, det sänker fönstret när den vrids i motsatt riktning. De första och andra subtyper använder en uppsättning av maskor växlar i motsats till den cable.The andra typen är de automatiska elektriska fönsterhissar. Dessa använder en elektrisk motor i stället för vev. De är reversibla motorerna och såsom spänning appliceras till olika poler, svarar motorn genom att vrida i en annan riktning. För konstigt medelstora dörrpaneler, är samma typ av regulator som används med andra typer av konfigurationer ledarkabel. Addera Functio

fönster regulator är en av de placerade tidigare konfigurationer innanför dörrkarmen. Den är fäst vid botten av dörren och i överdelen tröskeln under fönsterramen. En sak som de alla har gemensamt är en rak kanal som är formad som en fyrkantig "C", som kallas C-kanal. Fönstret har två hål genom glaset i botten, och små hjul är fästa genom dessa hål. Denna C-kanalen ligger plant och de små hjulen på fönstret passar in och rulla fram och tillbaka i denna fångenskap C-kanal. När hjulen skjuts in i C-kanalen från endera änden, håller kanalens kant hjulen från att komma ut. När fönstret veven vrids antingen för hand eller elektriskt, höjer regulatorn C kanal uppåt eller nedåt.
Effekter
p Om ett fönster regulator misslyckas, bör det finnas ljudet av motorn igång men ingen åtgärd sker. Detta innebär att kabeln eller kugghjulen har brutit och regulatorn behöver bytas. Om det inte finns något ljud när omkopplaren är intryckt, är motorn sannolikt fel i motsats till tillsynsmyndigheten. Fönstret motor, dock inte kan ersättas i vissa enheter av sig själv. Om en manuell fönster vev regulator misslyckas det är en uppenbar brist, eftersom veven inte fungerar alls och fönstret regulator och vev är alla en bit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71050.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.