Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar kylvätska på en Chevrolet Silverado

Det finns flera typer av kylmedel för en Chevrolet Silverado. Den äldre stil gröna frostskyddsmedel kylvätska är bra för två år. Sedan börjar förändras och blir korrosiv och bör bytas ut. Den nyare Dex Cool frostskyddsmedel är orange till färgen och finns i alla nya fordon. Denna nya och förbättrade frostskyddsmedel kan användas under mycket längre tid --- upp till fem år eller 60.000 miles, så länge som det verkar rent. Varje gång kylsystemet är servad, bör en radiator flush användas först för att rengöra rost och flagor ur motorn. Saker du behöver
Common screwdriverSpring slang toolPair klämma borttagning av pliersCatch pan för antifreezeOne kan av kylsystemet flush
Visa fler instruktioner
1

Häll kylsystemet spola i radiator. Om det inte finns tillräckligt med utrymme så att radiatorn måste tömmas av någon kylvätska att göra plats. Starta Silverado och låt den bli varm. Stäng av motorn och ge det ca 15 minuter för att svalna.
2

Placera dropplådan under den nedre kylarslangen och ta bort fjädern klämman med slangen borttagningsverktyg eller tång. Sakta bort slangen så att den inte dumpa all kylvätska på en gång och göra en enda röra. Låt det rinna av en stund efter att den stora delen av den har kommit ut. Byt ut slangen och klämman. Ta bort den övre klämman och slang vid kylaren.
3

Fyll kylaren med vatten och starta motorn, lämnar toppen kylarslangen off. Spola systemet ut för att bli av med alla föroreningar kvar efter motorn spolades. Det kommer att ta några minuter för termostaten att öppna. När vattnet börjar komma ut ur den övre slangen, har det öppnat. Bara hålla tillsätta vatten i ungefär fem minuter och sedan stänga av motorn.
4

bort den nedre kylarslangen igen och låt vattnet rinna ut. Anslut båda kylarslangar. Häll två liter kylvätska i kylaren. Toppa med vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71073.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.