Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad orsakar misslyckande Oljepump?

Alla fordon använder en oljepump för att pumpa och trycksätta motorolja. En oljepump säkerställer att oljan förblir rörliga och flödar genom alla delar av motorn under drift. En dåligt fungerande oljepump kan allvarligt skada ett fordons motor. Normalt slitage

Normalt slitage kan orsaka en oljepump för att misslyckas så småningom, gradvis förlorar sin förmåga att fungera på en optimal nivå med upprepad användning.
Infrequent Oil Förändringar

Ett fordon som inte får täta oljebyten kommer att utveckla en hel del slitage partiklar, smuts och slam i motorolja, kan alla leda till misslyckande.


oljeförorening

Oil kontaminering, i form av bensin i oljan, kan metalliska slitagepartiklar, eller något annat främmande ämne i bilens olja, med tiden orsaka en olja pumpen att misslyckas.
Låg Motoroljenivå


Om ett fordon är rutinmässigt drivs med en låg oljenivå, kan dess oljepump uppleva ökad friktion, vilket kan leda till skevhet, mekaniska fel, och slutligen, oljepump misslyckande.
Engine Sludge

Motor slam, som vanligtvis är en kombination av smuts, föroreningar och gamla motorolja är mycket skadlig för fordonets mekaniska delar, begränsar normala oljeflöde och orsakar friktion och värmeutveckling, kan båda leder till oljepumpen misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71116.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.