Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur kickstarta en bil med Solenoid

starthjälp en bil med en solenoid, som är en växling mekanism som skickar ett 12-volts ström till startmotorn, bör behandlas med försiktighet. När bilbatteriet är dött, kan vrida tändningsnyckeln orsaka en snabb klickljud. Detta är solenoiden att öppna och stänga som den försöker att leverera ström till startmotorn. Om solenoiden är dåligt, kommer du inte höra något klickande. Förbi solenoiden kan möjligt för dig att få fart på din bil, men försiktighet är nödvändig. Den här artikeln förklarar hur du gör det och ger säkerhetstips. Saker du behöver
Startkablar
Stålull eller metall borste
Skyddsglasögon
kraftiga arbetshandskar
Visa fler instruktioner
1

Leta solenoiden på bilens elsystem. Det är oftast en liten cylinder eller låda nära starter eller batteri kablar.
2

Hitta den primära sidan av solenoiden med en liten terminal som har en röd eller gul tråd fäst vid den.

3

Anslut en av de positiva (röda) klämmor på startkablar till bilen med bra batteri och koppla den till den positiva polen på den bilen. Den positiva terminalen skall ha en röd batteri kabel ansluten till den och ett plustecken (+) antingen på batteripolen eller batterihuset ovanpå bredvid terminalen. Använd borste eller en bit stålull att rengöra terminalerna, om det behövs. Om du är osäker på vilken terminal som inte försöker hoppa starta bilen.
4

Anslut den positiva röda klämman på den andra änden av startkablar till den lilla terminalen på solenoiden.
5

Clamp ena änden av den negativa (svarta) startkablar till bilen med bra batteri och koppla den till den negativa batteripolen. Den negativa terminalen har ett minustecken (-) på eller i närheten av terminalen stolpen
6

förlänga den återstående negativa (svarta) klämman till bilen med det urladdade batteriet och klämma den till en metalldel. motorn - bort från alla rörliga delar såsom fläktremmar. En viktig anmärkning, anslut inte den slutliga negativa klämman till den negativa polen på dåligt batteri som en explosion kan inträffa.
7

Vrid tändningsnyckeln i bilen med det urladdade batteriet efter alla individer har steg bort från den öppna huvarna på de två fordonen. Bilen bör starta om batteriet inte kortsluts eller utbränd invändigt.
8

Omvänd stegen ovan för att ta bort startkablar från de två bilar medan båda fortfarande kör, noga med att inte låta jumper kabelklämmor vidrör varandra medan vardera änden är ansluten till ett fordon.
9

Ta bilen till en utbildad mekaniker som kan köra diagnostiska kontroller av elsystemet för att avgöra om ditt problem innebär mer än en svaga eller döende batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71125.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.