Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar ett fordon Bärgning Titel

En bärgning titel fordonet har varit i en olycka eller en översvämning, eller den har blivit stulen men återhämtade, och företaget försäkra fordonet har fastställt att kostnaderna för att reparera de skador som uppstått på fordonet överstiger en viss procent av fordonets kostnad. Detta betyder inte att en bärgning bil är inte värt att reparera. Om en tjuv tog bilen på en joy ride (kontra tömde den på dess delar eller förstöra den) innan fordonet återfanns, om flodvattnet låg under nivån för bilens elektriska komponenter, och om olyckan inte skadar bilens mest vitala delarna, kan fordonet köras i många år framöver. Fastställande ett fordon bärgning titel är en risk, eftersom omfattningen av skadorna är inte alltid uppenbart. Saker du behöver
Trusted mekaniker
Diagnostic programvara Car reparation verktyg
Visa fler instruktioner
Om fordonet har stulits eller i en olycka
1

Ta bilen till en mekaniker för att fastställa sina problem om dina kunskaper om bilar är minimal.
2

Använd automatisk diagnostik programvara, som samverkar med ett fordons motor styrdator (ECU), för att samla felkoder som lagras i ECU och hitta potentiella orsaker till problemen.
3

Titta på bilens paneler för att se till att de ställer upp.
4

Se front luckor är lika på alla sidor.
5

Test dörrarna för att se till att de öppna och stänga ordentligt.
6

Öppna huven och leta efter tecken på skador i motorrummet.
7

Fixa de identifierade problemen själv om du har de kunskaper och verktyg som krävs. Om du inte gör det, anlita en professionell mekaniker.
8

regelbundet byta bilens olja och kompletta regelbundet underhåll för att säkerställa att fordonet kommer att köras på ett säkert sätt så länge som möjligt.

Om fordonet varit i en översvämning
9

reda på om vattnet var färskt vatten eller salt vatten. Eftersom salt vatten kan korrodera kablar och anslutningar, kan reparationer bli kostsamt om inte omöjligt.
10

Leta efter rost på eventuella metalldelar under instrumentbrädan. Om du ser rost, betyder det att vattennivån var tillräckligt hög för att potentiellt skada elektriska komponenter.
11

Leta efter rost inuti cigarettändare, vilket kan tyda på en farligt hög vattennivå.

12

Notice huruvida ljuset är släckt på instrumentbrädan - lampor som har gått ut visar också en hög vattennivå
13

Kontrollera bilen över för allmänt underhåll frågor om. vattennivån verkar inte ha varit alltför hög.
14

Använd automatisk diagnostik programvara, som samverkar med ett fordons motor styrdator (ECU), för att samla felkoder som lagrats i ECU och lokalisera potentiella problem.
15

Fixa de identifierade problemen själv om du har de kunskaper och verktyg som krävs. Om du inte gör det, anlita en professionell mekaniker.
16

regelbundet byta bilens olja och kompletta regelbundet underhåll för att säkerställa att fordonet kommer att köras på ett säkert sätt så länge som möjligt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71128.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.