Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Effekten av att använda Extensions på momentnycklar

Vridmoment är ett mått på roterande kraft, eller hur svårt något vrids. Det kan beräknas genom att multiplicera längden på nyckelns genom den kraft som appliceras i slutet. Till exempel, du trycker ner på slutet av en mul-lång skiftnyckel med 100 pounds av kraft resulterar i 100 foot-pounds. Varför det är viktigt

Vrida bultar med rätt moment när du installerar dem är viktigt när man arbetar med maskiner för packningen, bult stretch, och komprimering av fastskruvade delar. En momentnyckel mäter detta moment och låter skruven vara korrekt installerad. Ofta vridmoment specifikationer för skruvar är ganska höga, i vissa fall högre än en människa kan lätt nå. En gammal och mycket effektivt trick för att öka vridmomentet är att sätta en förlängning, som ofta kallas en fuskare-bar, på slutet av nyckeln.
Använda en fuskare Bar On momentnyckel

Frågan är, kommer en momentnyckel mäter fortfarande korrekt om en fuskare bar används på slutet? Svaret är ja. Allt detta konfiguration kommer att göra är att öka kraften på änden av momentnyckel. Vridmomentet mäts av skiftnyckel bryr sig inte om det finns en hand trycka ner skiftnyckel eller om en fuskare-bar levererar kraften.
Varför det fungerar

Anta ett vridmoment spec är 200 foot-pounds och allt du behöver är en 1 fot skiftnyckel. För att få 200 foot-pounds du skulle behöva för att trycka ner nyckeln med 200 pounds av kraft. Detta kan vara svårt, speciellt om du bara väger 100 pounds.But Om du bifogar en 1 fot förlängning, är den totala längden nu 2 meter. En kraft på 100 pounds gånger en längd av 2 meter ger 200 fot-pounds.The vridmomentet är 200 foot-pounds mätt någonstans längs baren. Så vad är den kraft i slutet av skiftnyckel - trots allt, är kraft vad skiftnyckel egentligen mäter. Vridmomentet tvinga bara i en cirkel. Den nyckel är kalibrerad för dess 1 fotlängd. Vända ekvationen, kan du se att kraften är vridmomentet dividerat med längden. Så om moment 200 fot-pounds, och nyckeln är en fot, då kraften på änden av nyckeln är 200 pounds. Den nyckel kommer att mäta exakt
Fysik

Ekvationen för moment är:. Vridmoment = längd x forceNow om längden = 2 fot, och kraft = 100 pund, thenTorque = 2 fot x 100 £ = 200 ft-lbs.This är sant någonstans längs momentnyckel och dess extension.Now, tillämpa enkla algebra till momentet ekvationen givesforce = Vridmoment /length.But nu längd = 1 ft Så, kraft = 200 ft-lb /1 ft = 200 pund, vilket är precis vad den ska mäta.
Slutsats
p Det är okej att använda en förlängning eller fuskare bar med en momentnyckel. Se bara till att det är en stout rör annars kommer det att böjas eller brytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71132.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.