Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter CV Axlar i en Toyota Tercel

En dålig CV axeln i en Toyota Tercel kommer att resultera i en framträdande ljud avges från den skadade axeln. Under svängar, kommer det att låta som den crinkling bullret från en aluminiumburk. Detta indikerar att lagret leden av axeln har äventyrats, och om den inte behandlas, kan det leda till allvarligare axel skada, inklusive separation av det gemensamma lagret från knogen. Saker du behöver
Bil lyft
1/2-tums driva effekter pistol
1/2-tums driva effekter metrisk hylsnyckelsats
1/2-tums driva effekter 30 mm hylsa
spetstång
Hammer
träbit
Metric box fast nyckel satt
Stor brytjärnet
bungee rep
Drain hink
Visa fler instruktioner

1

Lyft Tercel på en bil hiss till en bekväm position att arbeta på.
2

Ta av navkapseln. Ta bort muttrarna med effekterna pistol och en sockel, ta sedan bort hjulet.
3

Ta bort sprinten (om tillämpligt) från spindeln på CV axel, sedan bort navet Mutterskydd att exponera navmuttern.
4

bort navet muttern med påverkan pistolen och 30 mm effekt uttag. (Storleken på navmuttern kan variera beroende på bilens året och plats för tillverkningen.)
5

Ta bort sprinten från yttre styrstag ände anslutning till Styrspindel, ta sedan bort slottet muttern med pistol och en socket.
6

Ta bort den nedre kulleden muttern som håller den till nedre länkarm. på
7

Separera yttre styrstag end-anslutning knogen genom att slå på knogen slutet med en hammare (utan att skada den yttre änden styrstag).
8

Separera nedre kulleden att sänka anslutningen kontrollgruppen. Använd en hammare och stor pry bar för denna operation. Använd hammaren på nedre länkarm endast medan bända nedåt, tills den nedre länkarm separerar från kulleden.
9

Placera träbit på änden av spindeln i CV axel, och knacka på trä med hammaren tills splinesen på CV axel separeras från knogen.
10

Swing knogen församlingen utåt bort från CV axeltappen och stödja knogen monteringen till chassit med ett bungee rep.
11

Lyft Tercel uppåt på lyften och placera den inre CV axel till differential-anslutning. Om den yttre flänsen på CV axelanslutningsanordningen är bultad till differentialhus, ta bort bultarna med en skiftnyckel låda slut.
12

Placera ett avlopp hink under det område av den inre CV axel till differential-anslutning att fånga upp vätskan läcker från växellådan när CV axeln avlägsnas. Bänd CV axeln från differentialen med ett stort spett. Det är en C-ring på insidan spline av CV axel som låser /klipp till växellådan -. Den måste bändas utåt
13

Avlägsna CV axel. För att byta ut CV axel, omvänd ordning av förfarandet. Var noga med att fylla differential upp med lämplig vätska. Se instruktionsboken för flytande specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71136.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.