Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är ett insugningsrör Löpare?

För att förstå funktionen hos ett insugningsrör löpare, är det viktigt att förstå hur en bil induktion systemet fungerar. Induktion, i denna mening, är den process där luft dras in i motorn och blandas med bränsle. Det finns i allmänhet två typer av induktion: Forcerad och sugmotor. I en påtvingad induktionssystem är inloppet luftladdningen komprimeras av en kompressor eller en turbokompressor. I en sugmotor, luften tvingas in av atmosfärstryck. Delar av ett insugningssystem

När en motor körs, blandar det luft med bränsle i ett förhållande av 14.7:1 luft till bränsle. Det blir bränslet från bränsletanken, och luften kommer från atmosfären. För att få luft till cylindern där den kan brännas med bränsle kräver några noggrant avstämda rör i ett system som består av en kall luftintag, luftfilter, gasreglage och insugningsröret löpare. Var och en av dessa delar har utformats för att fungera med de övriga delar av systemet så att motorn arbetar med maximal effektivitet för den typ av körning väntat för fordonet. Lastbilar är utformade för att vara mer effektiva vid låga motorvarvtal, personbilar är konstruerade för ett brett prestanda, sportbilar har toppeffekt vid högre RPM intervall Addera Cold Air Inlet
Detta är en ofta förbisedd komponent i insugningssystemet. Den kalla luftintag ger en väg för att dra luft från utsidan av motorrummet på ett sådant sätt att man undviker onödig exponering för vatten (från regn) och annat skräp, såsom insekter, grus och smuts. Den huvudsakliga uppgift för denna del av systemet är att ge luft till motorn som är lika cool som möjligt, vilket garanterar maximal lufttäthet. Eftersom motorrummet är varm, ska luft inte dras därifrån. Tyvärr har många auto entusiaster - i ett försök att öka makten - ta bort deras kalla luftintag och ersätta den med en eftermarknad luftfilter. Oavsett blygsamma vinster de uppnår med ett högre flöde filter är oftast kompenseras av den höga temperaturen i inloppet luft dras från den uppvärmda motorrummet.
Luftfilter
< p> Luftfiltret gör precis vad namnet antyder. Det filtrerar sand och partiklar från luften som, över tiden, allvarligt skada och förkorta livslängden på motorn.
Spjällhus /Förgasare

gasreglaget är en ventil som styr luftflödet till motorn. I bensinmotorer, det är den rörliga delen som styrs av gaspedalen. I carbureted fordon, är gasspjället införlivas direkt i förgasaren. I bränsleinsprutning fordon, är gasspjället belägen nedströms luftfiltret. Efter passage genom gasspjället, inträder luften insugningsröret.
Insugningsrör Löpare

Manifold, i en bil ansökning betyder ett rör genom vilket något flödar. Nästan alla motorer har ett avgasgrenrör - det rör genom vilket avgaserna strömmar - och ett insugningsrör, som är det rör genom vilket insugsluften laddnings flöden. De flesta moderna motorer bryta intag och avgasgrenrör i separata ledningar som betjänar varje cylinder. Så insugningsröret löparen är röret som leder från gasreglaget till cylinderhuvudet där inloppsventilen tillåter luft att komma in i cylinder.But det är inte helt enkelt ett rör. Varje gång inloppsventilen öppnas, sätter upp en tryckvåg som propagerar tillbaka upp intaget löpare. Där reflekterar det på gasen och åker tillbaka ner löparen. Detta händer många gånger per sekund som insugningsventilen dyker upp och ner. Som ni kan föreställa er, är tryckfördelningen inuti intag runner en mycket rörig plats. Men vid vissa varvtal, blir utbredningen av detta intag löpare i synk med inloppsventilen så att precis som insugningsventilen öppnas, den också upplever en positiv tryckvåg. Denna tryckvåg hjälper tvinga laddning intag luft i cylindern i en process inte olikt överladdning. Det är inte så stark som överladdning och är inte konstant, men för vissa RPM intervall kan det orsaka en signifikant förbättring i performance.Naturally, kommer en lång intag löpare kräver mer tid för tryckvågen att fortplanta upp intaget löpare och tillbaka till intaget ventil. Detta innebär denna motor kommer att ha ett vridmoment topp vid ett lägre varvtalsområde än en motor med korta intag löpare. Lastbilar och arbetsfordon har normalt långa intag löpare, medan de i en sportbil kan vara mycket kort. Personbilar kan ha ett insugningsrör med intag löpare av olika längd för att sprida ut vridmomentkurvan till en bredare men lägre och mer hanterbar profil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71140.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.