Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Front Sway Bar

Mest varje personbil på vägarna dessa dagar har en främre krängningshämmaren. En krängningshämmare är även kallad som en stabilisator bar, en krängningshämmare och en krängningshämmare. Baren ansluter den vänstra främre hjulupphängningen på höger framvagn ansöker torsion. När ett fordon gör en skarp sväng, drar centrifugalkraften innehållet (åkande) i fordonet bort från svängen. Samma princip gäller för fordonets hjul. Genom att ansluta den främre hjulupphängningen tillsammans, förhindrar krängningshämmaren hjulet på utsidan av svängen från att lyfta från marken och därmed hindrar fordonet från att rulla över. Saker du behöver
Bil lyft
3/8-inch-drive luft Ratchet
3/8-inch-drive påverkan Hylsnyckelsats
3/8-inch-drive universal påverkan vridbar
Hand skiftnyckel som
krängningshämmare ersättare
Replacement bussningar krängningshämmare (2)
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på en lyft och ta hissen alla vägen upp för att bestämma hur den främre krängningshämmare är ansluten till fordonet. Mest vingla barer är anslutna till kroppen av fordonet med två fästen monterade nära den lägre delen av brandväggen och sedan till en krängningshämmaren ändlänk nära varje framhjul. De krängningshämmare ändlänkarna på bilar är oftast knutna till stöttan på toppen av länken och till krängningsstång längst ned av länken. De krängningshämmare ändlänkar på de flesta lastbilar är fästa på den vingla bar från toppen av länken och botten länken är fäst vid nedre styrarmen.
2

bort krängningshämmaren länk till den krängningshämmare anslutningen på varje sida, med hjälp av luft spärrfunktion, socket och en hand skiftnyckel för att hålla anslutningen av krängningshämmaren länken stabil. Vissa modeller kan kräva olika verktyg för att utföra denna uppgift, som hex-head Allen skiftnycklar för att stabilisera länken medan den kvarhållande muttern tas bort. Du måste bestämma hur länken är kopplad till krängningshämmaren att framgångsrikt ta isär det.
3

Lokalisera krängningshämmare fästen monterade på brandväggen. Du kan följa längden på krängningshämmaren från vingla länkar stångände tills du hittar konsolerna. På vissa modeller kan ta bort splash sköldar eller andra chassikomponenter för att komma till konsolerna krävas.
4

Lossa fästbultarna till konsolerna. Vissa fästen kan ha två bultar och andra bara kan ha en med en svängande gångjärn anslutning på den andra änden. Använd den vridbara luft Ratchet och en socket ta bort bultarna. I vissa fordon, kan du behöva använda en hand skiftnyckel om rummet är begränsad.
5

Ta bort krängningshämmare.
6

Montera nya bussningar krängningshämmare till nya krängningshämmare och ställ sedan in den på plats. Byt konsoler och tråd de kvarhållande bultar och muttrar på tillräckligt för att hålla krängningshämmare av konsolerna. Dra inte åt bultarna och eller nötter än.
7

Sätt tillbaka varje ände av krängningshämmare till de vingla länkar stångände och Dra fast muttrarna på länkarna.
8 < p> Dra fast bultarna och eller muttrar för krängningshämmare parentes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71148.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.