Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en kulled i en Cavalier

Den kulleden i en Chevy Cavalier ansluter styrspindeln till nedre länkarm. Det upprätthåller den upp och ner rörelse av fjädring och hjul, samt tillåter hjulet att röra sig från sida till sida. Kulleden använder en innesluten gummistövel för att hålla fettet inne och hålla kulleden smörjas. Efter slitage, eller om gummistövel blir äventyras, kan kulleden förlora sin smörjning. När det händer, följer misslyckande kulleden snart och kommer att behöva bytas ut. Saker du behöver
Bil lyft
Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2 tums enhet inverkan pistol
1/2 tums enhet påverkar Hylsnyckelsats
Cutting vallar
set Hand skiftnyckel
Stor brytjärnet
Hammer
Drill
1/8 tum hög hastighet borr
1/2 tums höghastighets borr
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft Cavalier säkert på en bil hiss till midjehöjd.
2

Ta bort navkapslar och sedan ta bort hjulmuttrarna med påverkan pistol och en 3/4 tums hylsa (eller en 19 millimeter).
3

Koppla stabilisatorn länk från den nedre styrarmen med en hand skiftnyckel och en Ratchet och uttag.
4

Ta bort sprinten från det nedre kulleden kronmutter hjälp av ett par skär vallar att böja tappen och bänd ut den ur pilothålet. Ta slottet muttern med pistolen och socket eller en skiftnyckel.
5

Separat kulleden och undre styrarm från styrspindeln med hjälp av ett stort spett och en hammare. Samtidigt som nedåtriktat tryck på styrarmen med spett, slå kontrollgruppen med hammaren för att koppla bort kulleden från knogen.
6

Lyft Cavalier upp för att komma till nitar på bollen gemensamt under kontroll armen. Den ursprungliga kulleden i Cavalier behölls med kontrollgruppen med tre nitar som kräver borrning ta bort kulleden. Men om kulleden har ersatts tidigare, helt enkelt ta bort de tre skruvar och muttrar, och ta bort kulleden från kontrollgruppen. Om detta är fallet, hoppa över steg 7, och gå vidare till steg 8.
7

Använd borren och 1/8 tum borr för att göra en pilot hål i mitten av varje nit. Detta kommer att vägleda 1/2 tums borr för att borra upp nitarna och ta bort kulleden från kontrollgruppen. Ta kulleden från kontrollgruppen.
8

Installera den nya kulleden med tre skruvar och muttrar medföljer nya kulleden. Dra åt skruvar och muttrar med en Ratchet och uttag på muttern, och en hand skiftnyckel för att hålla kolven huvudet fortfarande.
9

Manövrera kulledstappen i kontrollgruppen med spett för att sänka manöverarmen efter behov. Byt nya kronmutter (medföljer nya kulleden) på bulten och dra åt. Var noga med att rikta in spåren av slottet nöt att tillåta nya sprinten (också) genom hålet i kulleden stud. Byt ut sprinten och böj det att låsa kronmutter på plats.
10

Anslut stabilisator länk till den nedre styrarmen.
11

tillbaka hjulet och hjulet nötter. Dra åt hjulmuttrarna med momentnyckel och en hylsa till 100 fot lbs
12

Sätt in fett i den nya kulleden (om tillämpligt, några eftermarknaden ersättare kulleder tätas som originalen). Användning av en fettspruta. Pump in fett i kopplingen tills gummistövel är fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71150.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.