Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man kan stoppa en bil från brinnande olja

En bil brinner olja av flera skäl. Problemet uppstår oftast med äldre bilar som har en hel del miles på dem, när motorn har uthärdat mycket slitage. Det kan finnas en läcka runt ventilkåpor, till exempel. Nyare bilar brinner väldigt lite, om någon olja alls mellan oljebyten var 3000 miles. Men även nyare bilar kan bränna olja om deras motorer inte har underhållits på rätt sätt. Saker du behöver
Repair manual
Momentnyckel Spårskruvmejsel
New ventilpackningen
Nytt oljefilter
tyngre vikt olja
STP Smoke Treatment

Visa fler instruktioner
1

Inspektera ventilkåpan (er) - det kan finnas en eller två - på motorn för oljeläckage. Om det finns olja läcker längs ventilen täcker där de möter motorn huvudet, det är förmodligen därför bilen brinnande olja. Eftersom detta område är inte under press, kommer läckan vara ganska långsam.
2

Kontrollera åtdragningen av bultarna ventilkåpan. Om skruvarna är löst kan det orsaka en bil för att bränna olja. Använd en momentnyckel för att dra åt dem. Kontrollera bilens reparationshandbok för att ta reda på hur hårt skruvarna ska vara. Var noga med att skruvarna inte sitter för hårt eller ventilkåpan kan förvränga eller spricka.
3

bort ventilkåpan genom att lossa bultarna. Dra packningen ut ur spåret i ventilkåpan. Om packningen försämras, kan du behöva bända bort det med en skruvmejsel. Dessutom, ta bort den inre o-ringar med fingrarna. Byt packningen ventilkåpan (se Resurser).
4

Tappa ur motoroljan i bilen som brinner olja. Montera ett nytt oljefilter. Lägg en tyngre vikt olja i vevhuset. Välj en vikt som är en klass tyngre än oljan du använder. Det kommer inte att läcka så lätt eftersom det är tjockare.
5

Lägg STP Smoke Treatment till bilen under varje oljebyte. Denna produkt kommer att tjockna oljan i bilen för att minska olja läcker och bränning. Följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat. I grund och botten, lägg dig bara en flaska av STP Smoke Treatment att rengöra olja i en varm motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71151.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.