Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fixar elektriska kortslutningar i din bil

Shorts i bilens elsystem kan orsaka alla möjliga extraordinära beteende. Den korta kan leda till att batteriet laddas ur snabbt eller bilstereon att strömmen oväntat, eller det kan orsaka säkringar att blåsa. När du har hittat den korta, måste du fixa det tillbaka bilen till normalt driftläge. Om den korta är intern till en komponent såsom generatorn eller en switch, kommer att ersätta den bristfälliga komponenten lösa problemet. Om kort ligger i ledningarna måste emellertid tråden repareras och orsaken till den korta åtgärdats. Saker du behöver
Lödkolv
Rulle blyfri lödning
lodflussmedel
2-tums bit krympslang
Värmekanon
Skyddsglasögon
Damp trasa
Wire vävstol eller flätad tråd täcker
Visa fler instruktioner
Reparera Short
1

Plug-in lodet järnet så att den kan värma upp. Koppla bort den negativa kabeln från bilens batteri för att undvika personskador eller ytterligare skador på bilen.
2

Sever den kortslutna kabeln strax ovanför och nedanför skadan som orsakade den korta. Skala den skyddande isoleringen från båda ändarna av avhuggna tråd för att exponera 1/2 tum av skalad kabel.
3

Skjut krympslangen över en av ändarna och dra ut den vägen.
4

Weave de exponerade delarna av de två ändarna i varandra för att i huvudsak göra en komplett tråd. Om de inte kommer tillräckligt kombinera, något vrida de två ändarna tillsammans för stöd medan lödning.
5

Sätt på skyddsglasögon.
6

Doppa spetsen av järn i flux sedan torka rent med en fuktig trasa. Fortsätt här steget tills spetsen är helt ren. Spetsen är rena när lodet kommer helt täcka spetsen utan tomrum eller klumpar.
7

Värm exponerade tråden något med järn och tillämpa ett par droppar av flux för att rengöra ledningarna.

8

Värm exponerade tråden igen med järn, den här gången blir det varmt nog för att smälta lodet. Så snart lodet börjar smälta vid kontakt med den uppvärmda tråden, kör lodet över den exponerade ledningar. Lodet är extremt rinnande och kommer att arbeta sig mellan de enskilda trådarna, sedan snabbt kyla för att bilda en stark, ledande band.
9

Skjut krympslangen över reparationen avsnitt av tråd. Smält den på plats med värmepistol.
10

Anslut den negativa batterikabeln till den negativa inlägg.
Förhindra Upprepa Damage
11

Inspektera trådknippet för främmande föremål som kan ha orsakat skadan på avlägsna dem. Vira tråd eller tråd bunt med skyddande vävstol eller flätad tråd beläggning.
12

Inspektera alla de stödjande hängslen eller konsoler som håller tråden eller trådknippet på plats. Om någon är lös, sliten eller saknas bussningar, göra lämpliga reparationer.
13

Inspektera de rörliga ytorna runt reparerade tråden. Om någon kontakt tråden eller trådknippet på något sätt, antingen flytta ledningarna eller återställ rörlig yta för att återta sin fabrik rörelseomfång.
14

Inspektera bil ytorna runt kort för grader eller splintered material. Använd sandpapper för att avlägsna eventuella ojämnheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71152.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.