Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt Spännare

De flesta bilar idag kör med en serpentin drivrem, även kallad S-bälte. Bandet drivs av motorns vevaxel och ger rotation till generatorn, power-steering pump, vattenpump, luftkonditionering, och andra komponenter. Ett bälte gör det hela. En bältessträckaren eller en automatisk remspännare används i en S-belt ansökan. Denna spännaren är våren internt laddade och förinställning under tillverkningen. Spännaren svänger precis tillräckligt för att tillåta avlägsnande av S-bandet. Efter tid och normalt slitage, kan antingen trissan på spännaren slits ut eller den inre fjädern kan misslyckas. När det händer, kan remmen gnisslar, tidigt slitage, och kanske inte ger tillräckligt med spänning för att bilen ska kunna köras. Saker du behöver
Remspännare ersättare
Serpentine belt borttagningsverktyg
Box-end hand skiftnyckel uppsättning
Repair manual för fordonet Sida 3/8 tum spärrnyckel eller 1/2 tums enhet spärrnyckel med tillmötesgående Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Hur Byt Spännare
1

Öppna huven på bilen och leta reda på Serpentine belt routing diagram (om tillgängligt). Det är ett klistermärke som är oftast på väl synlig plats, på en konsol eller stag nära bandet, längs den främre motorn ramskena, eller under huven. I händelse av en bältesdragningen diagram är inte tillgänglig, finns i reparationshandboken för fordonet.
2

Se bältesdragningen diagrammet (eller manuellt) för att lokalisera remspännaren och remskivan. Var medveten om att det är svårt att komma åt drivremmen på vissa fordon. Hänvisa till en reparation manual för att se om du tar bort ett hjul och stänkskydd för att komma remspännaren kan krävas.
3

Skaffa verktyg som krävs för att lindra spänningen på remspännaren. Olika spännare kräver olika verktyg, och som nämnts, vissa bilar bara erbjuda så mycket utrymme att arbeta med. Vissa spännare kan frigöras genom att vrida bulten huvudet medurs (moturs skulle ta bort bulten och remskiva), medan andra kan ha en fyrkant placerad på basen av spännaren att en viss Spärrdriv passar (vanligen 3 /8 tum eller 1/2 tums enhet, eller 12 mm eller 13 mm på några utländska märken). Ett bälte borttagningsverktyg kommer med de flesta adaptrar som behövs för att ta bort en serpentin bälte.
4

Använd verktyget för att lindra spänningen på bandet med ena handen och ta sedan bort remmen från lättast åtkomliga remskiva med andra sidan. Du behöver inte ta bort bältet helt om du byter remmen. Var medveten om att vissa framhjulsdrivna bilar kan kräva avlägsnande av ett motorfäste för att ersätta en serpentin bälte.
5

Lokalisera bulten till remspännaren. Detta är inte den spännarremskivan bult, men en kvarhållande bult belägen på basen av spännaren. Det kan vara dolda under remskivan. Ta spännaren bulten med hjälp av ett lämpligt verktyg (box-end skiftnyckel eller hylsnyckel).
6

bort spännaren. Jämför spännaren till ersättning spännaren för att se till att det är samma del. Notera den baksidan av spännaren som sitter mot motorblocket. Vissa spännare har en styrpinne eller en inriktnings-tapp som sitter i ett förborrat hål på blocket för att hjälpa till att hålla spännaren på plats. Vara noga med att anpassa den ordentligt när du installerar.
7

Montera nya spännaren, rikta styrpinnen, och byt bulten. Dra åt skruven ordentligt. Se handboken för specifika vridmoment specifikationerna för bulten om så önskas.
8

lindra spänningen på den nya remspännaren att låta drivremmen bytas ut på remskivan systemet. Se till att du routing det ordentligt. Det är oftast mycket liten felmarginal när du installerar en serpentin bälte. Om det inte känns som det passar ordentligt, så är det mest sannolikt snett längs trissa systemet någonstans. Kontrollera revbenen hos bandet för att säkerställa att de sitter ordentligt in i spåren i alla remskivorna. När spänningen på sträckaren är lättad, bör du ha bara tillräckligt med utrymme för att byta remmen på enklast tillgängliga remskiva, som det togs bort.
9

Rensa alla verktyg ur motorrummet och starta bilen för att se till att bältet fungerar och inte skrikande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71154.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.