Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du justerar Camber Bultar

För att uttrycka det enkelt, är camber den vertikala positionen av hjulet och knoge på ett fordon. Den rakare den är, desto bättre däckslitage. Eftersom hjulupphängning och styrning komponenter försvagas efter tid, kan det camber på fordonet äventyras. Camber mäts i grader när du utför en justering. Vissa fordon är utrustade med camber bultar redan på plats som en av de 2 strut bultarna. Camber bulten har en off-centrerad loben som manipulerar den vertikala positionen för knogen och hjulet till en viss grad. Oftast kan camber mätning korrigeras med en camber bult. Saker du behöver
Alignment rack och maskin
1/2-tums driva effekter pistol
1/2-tums inverkan Hylsnyckelsats
Box-end hand skiftnyckel satt
Skyddsglasögon
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och placera fordonet på anpassningen rack. Följ maskinens riktning för att bestämma uppriktningens mätningarna. Justera alltid camber (och caster) innan tå justeringar.
2

avgöra om det finns en camber bult redan installerad. En av de strut bultarna (oftast den översta bulten för bakre stöttor eller botten en för främre fjäderben, men det finns undantag) kommer att ha en bricka med en liten flik-liknande handtag (eftermarknaden camber bult) eller bulten har en offset excentriskt bulthuvud (originalutrustning).
3

Lossa icke-camber bult först med påverkan pistol och en socket. Om camber bulten är eftermarknaden, lossa den med 2 sidan skiftnycklar. Använd aldrig en inverkan pistol på en eftermarknad camber bult. Lossa inte skruvarna för mycket. När båda bultarna är lösa, kan en hjälpare manipulera den vertikala positionen av däcket genom att trycka den övre delen av däckets in eller ut. Vissa fordon använder avlånga bulthål för att tillåta viss positionering av staget bulten att justera camber.
4

Manipulera däcket för att få önskad mätning så nära du kan och dra staget bulten med 2 sidan skiftnycklar och bara dra den tätt - tillräckligt för att hålla positionen av camber med hjulen och axeln placerade tillbaka på racket
5

Kör ett hjul sopa igen om inriktningen maskinen uppmanar dig till.. Återgå till specifikationerna skärmen på maskinen för att kontrollera igen camber behandlingen.
6

Jämför den aktuella mätningen med specifikationerna och därefter om nödvändigt, upprepa proceduren för att få camber in specs. Camber bultar endast kommer att manipulera mätningen av hjulet en aning (se tips avsnitt).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71163.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.