Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn i en Jeep Wrangler

Generatorn i en Jeep Wrangler är hjärtat i elsystemet. Batteriet ger elektrisk ström att veva starter - efter att generatorns befogenheter motorns elektriska komponenter och laddar batteriet. Om generatorn går sönder, är den elektriska strömmen till motorn dras från till batteriet. Eftersom batteriet är bara en tillfällig elektrisk kraftkälla, tar det inte lång tid för en kör fordon, däribland en Wrangler, att köra ut av juice om generatorn misslyckas. Saker du behöver
Serpentine belt verktyg med adaptersHand skiftnyckel setRatchet och uttag setScrewdriverReplacement generator
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen från batteriet med hjälp av en hand skiftnyckel för att lossa anslutningen klämman.
2

Du nästa måste ta bort drivremmen från generatorns remskiva. Leta reda på serpentin remspännaren och använda Serpentine belt verktyget för att lindra spänningar på bältet. Vrid spännaren medurs tills det finns tillräckligt med slack i bältet att glida av remmen från generatorn remskiva. Ta inte bort bältet helt om du byter ut den. Vissa äldre Jeepar kan ha en bult generator svänga för att lossa och sedan svänga generatorn på konsolen för att lindra spänningen på remmen.
3

Ta bort de två generatorns fästskruvar med en spärrnyckel.
4

snäppa loss B + terminalen locket om utrustad på baksidan av generatorn. Ta bort B + terminalen låsmutter med Ratchet och en socket. och avlägsna terminalen från generatorn.
5

Koppla de andra trådarna från generatorn, vilket noggrant noterat var och hur de ansluter. Det kan vara bra att ta en bild med din digitalkamera, eller skissa på kopplingsschema, innan du tar bort trådarna.
6

Bänd generatorn ur generatorns fäste med en skruvmejsel.

7

Placera den nya generatorn på generatorns fäste och reversera proceduren för att installera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71164.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.